luni, 28 februarie 2011

Oscar 2011 - afterparty

Decernarea premiilor Oscar de anul acesta nu au adus nici o surpriza. Spre deosebire de 2010 cand Avatarul a fost invins, neasteptat as spune eu, de The Hurt Locker, un film de care nu isi mai aduce multa lume ceva aminte, Oscarul din 2011 nu a dat emotii nimanui.
The King's Speach a obtinut, meritat, principalele premii: cel mai bun film, cel mai bun actor si cel mai bun regizor. Inception a luat premiile la categoria tehnica (in opinia mea acest film ar fi meritat ceva mai mult decat tehnica). The Social Network a castigat la coloana sonora, montaj si scenariu adaptat. Iar Natalie Portman si-a ridicat premiul pentru cea mai buna actrita pentru filmul Black Swan. Restul premiilor, mai putin importante au fost impartite de The Fighter, Toy Story 3, Inside Job si alti.

vineri, 25 februarie 2011

BBC: infruntarea leilor

De weekend: de ce barbatii nu pot avea mai multe sotii

- Tata, spune-mi, de ce barbatii de la noi nu pot avea mai multe sotii, asa cum e in Africa ?
- Esti inca mic, fiule. Cand vei creste, o sa intelegi ca intr-un stat civilizat legea ii apara pe oameni...

- John, unde e palaria mea?
- O aveti pe cap, sir.
- Bine, o gasesc eu mai tarziu.

- John, du-te afara si uda florile.
- Sir, dar afara ploua.
- Nu-i nimic, ia-ti umbrela.

Sir si John erau naufargiati pe o insula. Dupa multe luni John vine la Sir tipand:
- Sir, Sir, se vede un vapor la orizont!!!
- Linisteste-te John, ce n-ai mai vazut vapoare?

  • Cate persoane lucreaza in biroul acesta?
    - Cu sef cu tot, cinci.
    - Deci, fara sef, patru?
    - A, nuuuu... fara sef nu lucreaza nimeni!


  • Daca tatal tau nu este milionar, nu ai nici o vina. Dar daca nici socrul tau nu este milionar, atunci nu ai nici o scuza!


  • Cand o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume!


  • Oare de ce exista atatea organizatii impotriva hainelor de blana si nici una impotriva hainelor de piele? Probabil pentru ca e mai simplu sa hartuiesti femeile bogate decat gastile de motociclisti.


  • Doi politisti intra intr-un compartiment al trenului: 
    - Arme? Bani? Droguri? 
    - Nu, multumesc. O cafea, va rog... 


  • O femeie grasa sta in fata oglinzii fermecate:
    - Oglinda-oglinjoara, cine-i cea mai frumoasa din tara ? La care oglinda:
    - Daca vrei sa-ti spun da-te la o parte, ca nu vad nimic !


  • Politia rutiera, la locul accidentului, explica intr-un interviu TV despre importanta purtarii centurii de siguranta: 
    - Uitati-va la acest om care nu a purtat centura: capul rupt, intestinele pe parbriz, ochii in pom, fara maini. In schimb, uitati-va si la cel care a purtat centura: parca-i viu!


  • Un calator ajunge la hanul "Gheorghe si Balaurul". Bate la usa , aceasta se intredeschide si o figura feminina intreaba: 
    - Ce vrei? 
    - As dori sa innoptez la han si daca ati avea si o farfurie cu mancare... 
    - N-avem! Si i se tranteste usa in nas. Omul bate din nou la usa, si cand se intredeschide aceeasi figura feminina intreaba:
    - Si-acum ce mai vrei? 
    - N-as putea sa vorbesc si cu Gheorghe...?


  • Pe o strada, o tiganca batrana vindea seminte cu 5 lei cornetul. Un tanar care trecea in fiecare zi pe acolo ii lasa cei 5 lei, dar nu-si lua niciodata cornetul. Intr-o dimineata, tiganca il opreste, incercand sa-i spuna ceva, dar tanarul merge grabit mai departe, zicand din mers: 
    - Vrei sa ma intrebi de ce nu iau niciodata semintele? 
    - Nuu, nuu... vreau sa-ti spun ca s-au scumpit la 10 lei!


  • Americanii: Va rugam, schimbati directia voastra cu 15 grade spre nord pentru a evita ciocnirea. Canadienii: Recomandam ca DV sa schimbati directia VOASTRA cu 15 grade la sud ca sa evitam ciocnirea. Americanii: Aici capitanul vasului Armatei SUA. Repet: schimbati directia.
    Canadienii: Nu, repetam: voi trebuie sa schimbati directia. 
    Americanii: AICI PORTAVIONUL ABRHAM LINCOLN , AL DOILEA VAS IN DIMENSIUNI AL FLOTEI STATELOR UNITE ALE AMERICII IN OCEANUL ATLANTIC. NE INTOTESC TREI DISTRUGATOARE, TREI CRUCISATORI SI NUMEROASE VASE DE SPRIJIN. CER CA DV SA VA SCHIMBATI DIRECTIA CU 15 GRADE LA NORD, SAU VOM LUA MASURI PENTRU A GARANTA SECURITATEA ACESTUI VAS. 
    Canadienii: Noi suntem un far. Voi hotariti. 

  • Oscar 2011 - pariuri

    Weekend-ul acest se decerneaza premiile Oscar. Ma voi referi acum doar la favoritele pentru marele premiu.
    The king's speach este un film emotionant film istoric despre ascensiunea lui George al VI-lea la tronul Angliei in cea mai sumbra perioada a acestei natiuni. Confruntat cu un grav impediment de vorbire, o balbaire atroce, noul rege trebuie sa isi invinga handicapul pentru a-si conduce poporul prin razboi, prin singurul instrument pe care il avea la dispozitie: radioul.
    Ca o paranteza, personalitatile marcante ale celui de-al 2-lea razboi mondial au fost nevoite sa isi invinga fiecare cate o grava problema. Roosvelt era paralizat din cauza poliomielitei, Churchill a suferit un atac cerebral in timpul razboiului dar a fost bine acoperit de presa pentru a nu crea panica, Stalin si-a tinut sub stric secret degetele lipite de la picioare, Hitler urma oricum as fie rapus in 1945 de Parkinson.
    Filmul te duce cu gandul la alt nominalizat la premiile Oscar din urma cu cativa ani: "The Queen". Un film marcant despre un om marcant.

    Inception  Pe scurt: wow! Un film monumental cu imagini si amploare depasite doar de Avatar. Lumea viselor poate fi controlata si cand mai bine sa ii furi cel mai de pret secret al unui om decat in vis, cand subconstientul sau este lipsit de aparare. Sau nu este chiar asa lipsit de aparar! Dar daca nu vrei sa ii furi o idee ci sa ii implantezi o idee si daca pentru asta in interiorul vis-ului trebuie sa ai alt vis? Cum mai poti sti daca esti in vis sau realitate?
    Pentru idee si originalitate din punctul meu de vedere acest film ar fi al 2-lea favorit la Oscar.

    Despre The social network am scris cand l-am vazut prima data aici: http://monkey-100.blogspot.com/2010/11/social-network-facebook-filmul.html. Desi respins de multi ca fiind doar "facebook filmul", acesta este un thriller bine pus la punct si bine realizat despre un fenomen care a cuprins peste o jumatate de miliard de oameni.

    The black swan este o impresionanta drama despre pasiune, scarificiu si transformare, despre suferintele pe care trebuie sa le indure o balerina talentata pentru a cuceri publicul in rolul vietii sale. Filmul impresioneaza puternic si te face sa fredonezi cateva zile aria Lacul Lebedelor.

    PS: mentionez ca nu am apucat sa vad True Grit al fratior Coen.

    joi, 24 februarie 2011

    Caylus - boardgame

    Am jucat ieri in ceainaria Tabiet doua jocuri de Caylus. Acesta este un joc boardgame de strategie foarte complex. Cu un grad de dificultate asemanator cu Agricola, dar pe alta tema si cu un stil diferit.
    Jucatorii sunt cavaleri in orasul Caylus. Acesta are un castel, un town center (ca sa ii zic asa) si orasul de dincolo de pod. Acesta din urma va fi construit de jucatori. Fiecare jucator pe rand poate sa intreprinda o serie de actiuni dar platind de fiecare data o taxa. Pe masura ce unii jucatori renunta la o noua mutare, taxa pentru ceilalti ca sa poata sa continue sa mute creste (vedeti preturile de pe pod).
    Actiunile care pot fi luate sunt unice. In fiecare runda un singur jucator poate intreprinde o anumita actiune (evident cu mici exceptii). Asa ca trebuie planificat foarte bine ce prioritati ai intr-o runda deoarece e posibil sa nu mai fie valabile. Actiunile sunt de genul urmator: adunarea de resurse diferite, colectare de taxe, constructii, schimburi comerciale, favoruri regale. Favorurile regale sunt niste beneficii ce evolueaza gradual cu jocul, impartite pe 4 ramuri, oferind bonusuri de genul: puncte, bani, resurse, cladiri. In fiecare tura jucatorul poate alege sa ii construiasca regelui un edificiu pentru favoruri regale si puncte. Insa daca mai multi jucatori fac asta doar cel cu cele mai multe edificii primeste favorul (restul doar punctele). La sfarsit cine nu a construit nimic pentru rege e penalizat, iar cei cu multe construcii mai primesc alte favoruri in plus.
    Ce este iesit din comun pentru acest joc, e ca dificultatea creste gradual cu jocul. Si aici nu ma refer ca se scumpesc cladirile de la o treapta la alta, ca in alte jocuri. Ci gradul general de dificultate face ca desi aduni tot mai multe resurse sa devina din ce in ce mai greu sa le folosesti.
    Daca nu era suficient de complex si asa, mai exista un provost (administrator regal), acesta stabileste ce cladiri au voie sa functioneze sau nu. Pozitia lui pe harta stabileste ca pana la el cladirile pot fi folosite in runda respectiva, iar de dupa el nu. Faza este ca dupa ce fiecare jucator a ales ce cladiri vrea sa foloseasca deabia atunci se muta provost-ul. Acesta se muta contra cost de fiecare jucator in parte. Aici pot avea loc multe actiuni de sabotaj, sau de sansa. In sensul ca alegi o cladire foarte avansata care iti da un bonus substantial pe moment dar trebuie sa mituiesti si provost-ul sa vina pana acolo.

    De exemplu in prima poza provost-ul (pionul alb) a fost mutat 7 casute in spate, lasand 5 jucatori cu buza umflata. Sfarsitul jocului se activeaza cand provost-ul ajunge pe castelul din dreapta jos. Astfel jucatorii pot alege sa il mute inainte sau inapoi in functie de interese. In jocul de ieri eu aveam un avans considerabil in apropiere de sfarsitul jocului. Asa ca am ales sa declansez sfarsitul jocului chiar in acea runda (platind provost-ul sa mearga 6 casute in fata), pentru a nu risca sa pierd la puncte in runda urmatoare. Ce a fost cel mai frumos, a fost ca ceilalti se asteptau sa il mut in spate ca sa ii sabotez (cladirile lor sa nu functioneze), dar scopul meu a fost mult mai mare.

    marți, 22 februarie 2011

    A 2-a cadere a comunismului

    Caderea comunismului in Europa in 1990 si destramarea URSS in 1991, au reprezentat oportunitatea unica mondiala pentru occidentali de a invada si ocupa piete de desfacere complet inchise pentru ei pana in acel moment. Acest fapt a fost puternic sustinut si de prabusirea economiilor si a productiilor proprii din aceste tari. Noua piata de desfacere, de doua sute de milioane de persoane, au adus o crestere economica fara precedent in special pentru SUA si in particular pentru tarile vest-europene. Tarile ex-comuniste nu numai ca au incetat aproape orice forma de export, dar au importat orice, mai ales produse second hand, ne mai dorite in vest.

    Inceputul acestui an aduce o prabusire in lant a regimurilor politice din nordul Africii si Orientul mijlociu. Regimurile totalitare mentinute mai multe decenii la conducerea Tunisiei si a Egiptului s-au prabusit. Libia trece printr-un razboi civil in aceste zile. In Bahrain, Yemen si Iran au loc proteste de amploare. Pana acum peste o suta de milioane de oameni sunt in mijlocul acestui val de schimbare din lumea araba. Contextul geo-politic este extrem de important. Prin canalul Suez, tranziteaza 7,5% din comertul mondial si doua treimi din petrolul destinat Europei. Pana la schimbarea regimului canalul era restrictionat Iranului, insa in februarie, mai multor nave militare Iraniene li s-a permis tranzitul catre Turcia.
    Cred ca lantul de revolte din lumea araba nu este intamplator, chiar daca in timp s-a creat un moment de asteptare favorabil acestui fenomen. Forte exterioare sunt mai mult ca sigur implicate in operatiunile din aceste tari cu scopul de a crea o rasturnare politico-economica cu impact major la nivel global.

    Este posibil ca prabusirea regimurilor din aceste tari sa fie echivalentul razboiului (dupa ce s-a ratat incercarea din peninsula Coreeana) de care are nevoie planeta pentru a reporni ecomomia globala.

    luni, 21 februarie 2011

    XBox 360 vs PS3

    O comparatie extrem de bine facuta intre XBOX 360 si Play Station 3.
    Runda 1: Controllers

    Runda 2, 3: Configuratii si design

    Runda 4: CPU

    Runda 5: Placa grafica. - indisponibil
    Runda 6: User Interface

    Runda 7: Online

    Runda 8: Media play

    Runda 9: Jocuri multiplatforma

    Runda 10: Jocuri exclusiviste

    Runda 11: Kinetic vs Move

    Runda 12: Finala


    Asta a fost cea mai lunga colectie de materiale video de pe blog-ul meu fara o legatura cu tema principala. Insa este un indiciu pentru ce urmeaza dupa televizorul Samsung LED 40C6000 ;)

    sâmbătă, 19 februarie 2011

    Constantin Brancus

    Astazi se implinesc 135 de ani de la nasterea lui Constantin Brancus. Ce m-a surprins placut este ca logoul de la google nu a fost schimbat doar pentru ip-urile din Romania si domeniul .ro cu aceasta ocazie, ci pentru toata lumea:

    de weekend: umor britanic

     Lordul George da telefon acasa, de la club:
    - Alo? John?
    - Da, Sir.
    - Du-te in dormitorul doamnei si vezi daca e singura! Daca e cu un barbat, ia pusca mea de vanatoare pentru elefanti si impusca-i pe amandoi!
    - Prea bine, Sir!
    In receptor se aud doua bubuituri , apoi vocea lui John:
    - Pe Lady am impuscat-o, dar barbatul a sarit in piscina si a scapat...
    - Stai putin John! De cand avem noi piscina?
    - Nu va suparati Sir, ce numar ati format?

    -Iertati-ma Sir, dar am impresia ca va cauta cineva la telefon.
    - Cum ai impresia, John? Sau ma cauta cineva la telefon sau nu ma cauta!
    - Vedeti Sir, cand am ridicat receptorul, vocea de la celalalt capat a spus: "Tu esti, caraghios batran, chel si idiot?"

    Sir se spala pe picioare in lighean.
    -John!
    -Yes,Sir!
    -Adu-mi te rog un prosop, si arunca apa asta din lighean!
    -Prea-bine,Sir!
    John ii aduce prosopul, deschide geamul si arunca apa. De jos se aud urlete...
    -John!
    -Yes,Sir!
    -Era cineva in lighean?

    - John?
    - Yes, sir!
    - Adu-mi, te rog, pianul.
    - Vreti sa cantati la pian, sir?
    - Nu, John... dar mi-am uitat tigarile pe el si ma gandeam sa nu te deranjez pentru un fleac!

    miercuri, 16 februarie 2011

    Fenomene solare

    1) Effects from a coronal hole could reach Earth within the next 5 days.
    2) Effects from a CME are likely to be observed at Earth within 96 hours.
    3) There is a possibility of either M or X class flares within the next 48 hours.

    Explozia solara din aceste zile, este mult mai intensa decat varful activitatii din 11 noiembrei: http://monkey-100.blogspot.com/2010/11/11-noiembrie.html
    Se poate compara gaura din corona soloara de pe fotografia de azi cu cea din link-ul de mai sus si se va vedea o diferenta considerabila. Pe langa alta pe indicii din a 2-a imagine se observa o crestere si mai spectaculoasa a activitatii solare.

    marți, 15 februarie 2011

    China CPI

    Au publicat azi de dimineata la Bloomberg datele CPI pentru China. Consumer Price Index este indicatorul international recunoscut pentru inflatie sau cum ii zice numele: Indexul Preturilor de Consum (cred ca ar fi cea mai buna adaptare pentru noi). El ia in calcul preturile categoriilor de produse in functie de ponderea lor in cheltuielile populatiei - generalist spus.
    Aspectul cel mai interesant este ca au redus ponderea alimentelor din calculul CPI in asa fel incat le-a rezultat un indice de inflatie de -0,3%. Daca se pastra acelasi algoritm de calcul, in China, inflatia ar fi fost de 5,5% potrivit Bloomberg. In conditiile in care preturile materiilor prime de baza si mai ales al celor de natura alimentara (grau, ulei, orez, porumb) sunt la maxime istorice si toate indiciile conduc catre noi cresteri, acestea sunt doar tehnici de manipulare pentru a nu se crea panica in randul populatiei sarace. 

    luni, 14 februarie 2011

    Florin Chilian - Chiar daca

    Asus A7U: can not open c:\recovery.dat

    Weekend-ul asta m-am simtit ca in bancul cu inginerul care intrebat de sotie unde a fost noaptea trecuta, raspunde ca a fost cu amanta, iar sotia i-o taie scurt: "iar ai stat toata noaptea sa instalezi windows-ul"!
    Drept urmare reteta este urmatoarea:
    Se ia un laptop Asus A7U cu Vista Home preinstalat - probabil cea mai fericita combinatie din lume.
    Se gasesc utilizatori care sa il viruseze intr-un mod inimaginabil. Si evident nu se mai gaseste dvd-ul de recovery pentru sistemul preinstalat.
    Windows 7 se instaleaza foarte bine, iar laptop-ul se misca mult, mult bine decat cu vechiul sistem de operare. Pana la primul restart. Dupa care apare in toata splendoarea pe tot ecranul cu rosu urmatorul mesaj: "Error Can not open C:\recovery.dat". Acest mesaj bloca laptop-ul fara alte posibilitati (safe mode, command promt etc). Hard disk-ul il formatasem, nu se punea problema unui upgrade de SO datorita virusului.
    Dupa mai multe sapaturi am gasit 2 variante: fie sa formatez inclusiv partitia de recovery (asta am intuit-o si eu, dar fiind cu licenta nu am vrut sa o formatez), fie o rescriere a MBR.
    Pasul 1. Se instaleaza sistemul de operare dorit. Iar dupa primul restart apare mesajul de eroare.
    Pasul 2. Incepeti o noua instalare de SO (de pe dvd), pana la etapa in care puteti selecta "Repair your computer". Aici selectati command prompt.
    Pasul 3. In command promt executati: " bootsect /nt60 ALL /mbr " - acesta va restaura partitia cu noul sistem de operare. Dupa asta va functiona corect. 

    Circul insa nu se termina aici, pentru ca Asus nu a facut drivere decat de Vista nu si de Windows 7, iar de aici incep alte sapaturi dupa drivere. 

    sâmbătă, 12 februarie 2011

    de weekend: sex ca la olimpiada

    Bula vine acasa si ii spune sotiei:
    - Draga mea, de azi vom face sex ca la olimpiada!
    - Vai, bula, raspunse ea excitata, adica mai intens?
    - Nu, draga mea.
    - Mai repede?
    - Nu.
    - Mai tare?
    - Nu, draga mea, o data la 4 ani!

    La Radio Erevan , un ascultator intreaba:
    - De ce costa divortul atit de mult?
    Radio Erevan raspunde:
    - Pentru ca merita!!!

    La Radio Erevan , o tanara ascultatoare intreaba:
    - De ce multe fete se casatoresc cu batrani care inoata in bani?
    Radio Erevan raspunde:
    Fiindca sunt foarte miloase! Vor sa-i scape de la inec!

    La Radio Erevan , un ascultator tanar intreaba:
    - Ce este aia logodna ?
    Radio Erevan raspunde:
    - Un fel de arest preventiv inainte de a fi condamnat pe viata.

    La Radio Erevan, un tanar care urmeaza sa se casatoreasca intreaba:
    - Ce este luna de miere ?
    Radio Erevan raspunde:
    - Este un concediu pe care il capata barbatul inainte de a lucra pentru noul sef.

    La Radio Erevan , un batranel intreaba:
    - Ce pot sa-i dau unei fete tinere si frumoase, ca sa pot s-o imbratisez?
    Radio Erevan raspunde:
    - Cloroform!

    Un tip intra intr-un magazin: As dori si eu niste gulas
    Vanzatorul: Sunteti ungur?
    Asta se enerveaza: Si daca ceream strudel ma intrebai daca sunt neamtz, daca ceream pui seshuan ma intrebai daca sunt chinez, sau daca ceream pizza trebuia sa fi fost italian?!?
    - Aaaa, nu.
    - Si atunci de ce ma intrebi daca-s ungur pt. ca am comandat gulas?
    - Pentru ca aici e magazin de electronice!

    La un bal, se duce unu la o tipa:
    - Papusa, dansezi?
    - Da, sigur.
    - Pai, atunci lasa-ma pe mine sa stau pe scaun.

    Cica pilotii au uitat microfonul de comunicatie cu pasagerii deschis: Zice unul:
    - Ce facem? Facem sex cu stewardesa sau mancam? Celalat raspunde:
    - Mancam mai intai.
    Stewardesa ii aude si se grabeste spre cabina sa-i avertizeze ca au lasat intercomunicatia deschisa, dar se impiedica si cade. La care o batrana zice:
    - Nu te grabi maica, n-ai auzit? Mai intai vor sa manance.

    Era o fetita care de la o vreme avea un permanent rinjet tembel pe figura.
    Parintii se duc cu ea la doctor:
    - Domnul doctor, nu stim ce are de rinjeste asa...
    Doctorul se uita si zice:
    - Ati incercat sa ii slabiti coditele ?

    Sotia e plecata in interes de serviciu. Sotul il scoala pe copilas de dimineata, ii face masa de dimineata si il ia de mana sa il duca la gradinita.
    La gradinita educatoarea ii spune ca acest copil ii este necunoscut.
    Il duce la o a doua gradinita si la a treia. Cand ies de la a patra gradinita copilul ii spune:
    - Taticule, inca o gradinita, si eu astazi chiar ca intarzii la scoala!

    Ion si Gheo stateau de vorba.
    Gheorghe: - Ma Ioane, eu tot vad la TV si ascult la radio de bursa, ce Dumnezeu e aia bursa?
    Ion: - Pai ma Gheo, e cam greu de explicat, da uite iti dau un exemplu. Tu iti cumperi o gaina care iti face niste oua. Din ouale alea ies alte gaini care si alea fac oua. Si din oule alea ies alte gaini care si ele fac oua. Si tot ase pana la un moment dat tu ai cateva sute de gaini.
    No si-atunci numa vine o apa mare si involburata si iti ia toate gainile si le ineaca. S'apai atunci tu imediat te gandesti..."futu-i mama masi de afacere, rate trebuia sa cumpar!"

    Un evreu intr-o cafenea Starbucks citea un ziar arabesc. Intra un prieten care, vazand straniul fenomen, se supara si-i spune:
    - "Moshe, ... ti-ai pierdut mintile? De ce citesti un ziar arabesc?"
    Moshe raspunse: "Citeam ziarele evreiesti si, ce sa vezi? Evrei persecutati, Israelul atacat, evrei disparuti prin asimilare si casatorii interrasiale, evrei traind in saracie. Asa incat am trecut la citirea ziarelor arabesti. Si ce-am gasit ? Evreii detin toate bancile, evreii controleaza mass-media, evreii sunt toti bogati si puternici, evreii conduc lumea. Stirile lor sunt mult mai bune!"

    Ion si Maria erau gradinari. Intr-o zi se intalnesc ei pe ulita si Maria zice:
    - Mai Ioane, cum faci tu ca la tine rosiile sunt mai rosii ca ale mele? Ca si eu le ud, si eu le ingrijesc, sunt rosii, dar parca tot a tale-s mai rosii ca ale mele.
    - Apoi fa Marie, sa stii ca-i un mare secret aicea: sa stii tu de la mine, ca eu in fiecare dimineata cand ies sa le ud, ies in pielea goala. Si cand ma vad rosiile, tate se inrosesc de rusine, si asa raman. Pleaca Maria bucuroasa ca a aflat marele secret si se intalnesc
    peste vreo doua saptamani:
    - Ei, cum ii fa Marie, inrositu-s-au rosiile?
    - Apai mai Ioane, rosiile tat asa or ramas, da in schimb mi s-or facut niste castaveti, de mai mare dragul!

    vineri, 11 februarie 2011

    Happy ending massage

    11 reguli care nu se invata la scoala

    Regula nr. 1: Viaţa nu e dreaptă - obişnuieşte-te cu ideea!
    Regula nr. 2: Lumii prea puţin îi pasă de stima ta de sine. Lumea se aşteaptă să realizezi ceva ÎNAINTE de a fi mulţumit de tine însuţi.
    Regula nr. 3: Nu vei câştiga 60.000$ pe an de îndată ce părăseşti băncile şcolii. Nu vei fi vicepreşedintele vreunei companii cu telefon în maşină decât atunci când vei fi muncit pentru acestea.
    Regula nr. 4: Dacă crezi că profesorul tău e sever, stai să vezi când o sa ai un şef!
    Regula nr. 5: A lucra într-un fast-food nu este ceva sub demnitatea ta. Bunicii tăi aveau o altă denumire pentru asta: o numeau şansă.
    Regula nr. 6: Dacă o dai în bară, nu e vina părinţilor tăi, aşa că nu te mai smiorcăi în legătură cu greşelile tale, ci învaţă din ele.
    Regula nr. 7: Înainte de a te fi născut, părinţii tăi nu erau atât de plicticoşi ca acum. Au ajuns aşa din cauză că trebuie să-ţi plătească cheltuielile, să-ţi spele hainele şi să te asculte pe tine spunându-le cât de grozav te crezi. Aşa că înainte de a te porni să salvezi jungla de paraziţii generaţiei părinţilor tău, încearcă să-ţi despaduchezi propriul dulap.
    Regula nr. 8: Poate că şcoala ta a scăpat de învingători şi învinşi, însă viaţa NU. În unele şcoli au abolit corigenţele şi elevul poate încerca de câte ori vrea el să dea răspunsul corect la o întrebare. Asta nu seamănă, deloc, cu NIMIC din viaţa reală.
    Regula nr. 9: Viaţa nu se împarte în semestre. Nu ai verile libere şi pe foarte puţini angajatori îi interesează să te ajute să "te găseşti". Faci asta în timpul liber.
    Regula nr. 10: Ce vezi la televizor NU e viaţa reală. În viaţa reală oamenii chiar trebuie să mai plece din cafenele şi să meargă la serviciu.
    Regula nr. 11: Fiţi amabili cu tocilarii. Există şansa ca in viitor să lucraţi pentru vreunul dintre ei.

    Bill Gates a ţinut un discurs la un liceu despre cele 11 lucruri pe care elevii nu le-au învăţat şi nu le vor învăţa la şcoală. El a scos în evidenţă faptul că sentimentul de automulţumire şi învăţăturile "corecte" din punctul de vedere al politicilor educaţionale au creat o generaţie de copii care nu au deloc noţiunea de realitate şi despre felul în care realitatea aceasta i-a destinat eşecului în lumea reală.

    joi, 10 februarie 2011

    bancuri casnice

    Sotul si sotia, seara in pat. Sotul:
    - As vrea sa facem dragoste acum. Acum, te doresc atat de mult!
    Sotia buimacita de somn:
    - Te rog, nu acum. Mi-e foarte somn si ma doare capul. Maine ! Iti promit!
    Sotul:
    - Sssssst! Vorbesc la telefon!

    Sotul intra in pat si-i sopteste sotiei la ureche: "Sunt fara chiloti..."
    Sotia: "Lasa-ma sa dorm, maine am sa-ti spal o pereche".

    Doi prieteni stau de vorbă la cârciumă:
    - De ce să-mi cumpăr mașină dacă toți prietenii mei au și mă pot servi?
    - Asta i-am spus și eu soției tale când m-a întrebat de ce nu mă însor...

    Soțul și soția prin parc:
    - Scumpo, încearcă să arăți că ești fericită.
    - De ce?
    - Doamna care vine spre noi, este prima mea soție.

    Î: Ce îmbătrânește prima oară la un bărbat?
    R: Nevasta...

    Infografic pentru aur

    miercuri, 9 februarie 2011

    Previziuni imobiliare

    Un articol din Ziarul Financiar de azi , intitulat previziuni imobiliare, m-a facut sa zambesc, ei prevad pentru anul acesta o scadere de doar o cifra a preturilor in imobiliare urmata de stabilizare, tot in acest articol prevad atingerea punctului terminus al scaderii preturilor anul acesta.
    Cai verzi pe pereti! Preturile din 2007-2008 nu au avut nici un fel de legatura cu situatia economiei si valoarea de reala (nu de piata) a imobilelor. Piata imobiliara a fost un balon, iar un balon dupa ce se sparge nu ajunge decat unde se afla in momentul in care a inceput sa se umfle. Teoria balonui economic pe larg aici: http://monkey-100.blogspot.com/2010/09/balonul-imobiliar-cum-s-spart-unde-va.html
    Unde vom ajunge si noi, 2004 sau 2001, ramane de vazut.  Singura intrebare ramane time-frame-ul?

    marți, 8 februarie 2011

    NIA: Egipt, Davos, hiperinflatie, criza alimentara, 5000$ uncia de aur

    Acesta este ultimul material video oferit de NIA, ce abordeaza subiectele curente: conflictul din Egipt, Davos, hiperinflatia si criza alimentara. 
    Nu sunt de acord cu ideea din material cum ca protestele din Egipt au fost declansate de cresterea preturilor la alimente, ci sunt de parere ca acolo au fost un cumul de factori (geo)politici, sociali, urbani si economici. In conditiile in care dictatura similara din Tunisia a fost inlaturata dupa mai multe decenii, iar Egiptul si-a dublat populatia in doar 30 de ani, iar Cairo este capitala cu cea mai abrupta crestere a populatiei, orice scanteie politica avea un intreg butoi de pulbere pe care putea sa il aprinda. 
    Insa materialul are si o baza foarte reala, pretul materiilor prime, in special din domeniul alimentar au depasit toate recordurile istorice. Tiparirea trilioanelor de dolari pentru a resurscita economia Americana, mai devreme sau mai tarziu, vor genera o hiperinflatie mondiala fara precedent.

    luni, 7 februarie 2011

    HDMI (PC) vs DLNA

    Incepusem in urma cu 2 saptamani un articol despre televizorul LED 40C6000 de la Samsung: http://monkey-100.blogspot.com/2011/01/40c6000-first-look.html 
    Rularea de pe calculator pe HDMI se face in functie de performantele palcii video, insa acum acest lucru nu mai este o problema pentru ca cele mai multe placi suporta HD. Insa daca televizorul si calculatorul nu se afla in aceeasi camera, este cam dificil sa ai 2 desktop-uri setate, asa ca e de preferabil sa ai acelasi desktop atat pe monitor cat si pe televizor, deci rezolutiile trebuie sa fie identice. Automat unul il trage in jos pe celalalt, in cazul meu monitorul nu suporta decat 1280x1080. Dar am avantajul ca nu mai trebuie sa umblu deloc la rezolutie, output device sau altceva.
    Pentru sunet sunt 3 variante. Din sound manager fie emiti clasic pe boxe si atunci iti trebuie un spliter si cablu jack pana la televizor, dar acest lucru nu aduce decat sunet stereo. Fie prin SPDIF (optic) care printr-un player configurat bine si codec-uri AC3 iti ofera sunet 5.1 pe un home cinema. Sau prin HDMI, acesta nu merge decat daca folosesti un convertor DVI to HDMI pe placa video dupa care cablu HDMI (am incercat cu un cablu DVI to HDMI direct si nu am avut sunet), eu nu am reusit sa scot decat sunet 2.1 si am renuntat sa ma chinui mai mult. Singura problema importanta este ca ori de cate ori ai nevoie trebuie sa setezi default device din sound manager, asa ca eu ma mut tot timpul intre HDMI si direct.
    Acum tot ce am pe desktop este vizibil pe ecranul urias al televizorului. Iar un mouse wireless rezolva orice alta problema.

    Una din functiile interesante ale modelului C6000 este sistemul DLNA (Digital Link Network Access) ce permite rularea prin retea a unor fisiere. Pentru asta trebuie instalat un software special de la Samsung.com ce seamana cu programele de tip dc++ dupa instalare alegi fisierele dorite pentru share si selectezi device-ul care are dreptul sa le ruleze. Din acel moment, cat timp calculatorul este pornit si aceasta aplicatie ruleaza in background, in sursa de canale a televizorului apare si acest server DLNA. Se intra pe el direct din telecomanda si seamana cu explorer-ul de la windows. Folder-ele au denumirile exacte cu cele de pe calculator si in general ruleaza orice avi sau mkv cu conditia ca subtitrarea sa aiba numele identic cu al fisierului video.
    Fisierele video HD de tip mkv sunt rulate cu player-ul televizorului acesta detecteaza formatul audio si poate fi scos printr-un cablu optic pe Home Cinema. Vrea sau spun ca varianta extended de Avatar cu sunet Dolby True Sound nu numai ca se vede extraordinar dar se si aude deosebit. Cel putin dupa ce incepe filmul (standard sunetul e pe PCM) si oricum se aude foarte bine, dar in momentul cand comuti pe DTS e ca si cum te-ai da jos din Logan si te-ai sui intr-un BMW :)

    Rezumat:
    Prin HDMI ai o replica fidela a desktop-ului PC-ului, ceea ce inseamna ca poti sa faci orice faci in mod curent, filme in format ISO, internet, office, pdf-uri, orice poze suportate si evident jocurile. Mai ales ca pe LED se vad mult, mult mai bine decat pe monitorul LCD. Ca dezavantaj ar fi rezolutia dependenta de performantele placii video si sunetul care se aude destul de incet pe televizor, iar pe Home Cinema apare un oarecare decalaj (cauzat evident de numarul de pasi: PC-HDMI-TV-SPDIF-Home Cinema).
    Prin DLNA, nu ai acces decat la fisierele puse pe share si la formatele suportate. Dar rularea celor HD este o placere, se face full screen, sunetul este DTS si in plus calculatorul este liber pentru cine vrea sa faca altceva in acelasi timp.
    Per total depinde de ce anume vrei sa faci, pentru formatul HD si serialele de pe hard disk recomand DLNA-ul, pentru ISO-uri, jocuri si internet ramane HDMI PC.

    Vedeti si restul materialelor pe aceasta tema aici: http://monkey-100.blogspot.com/search/label/40C6000

    sâmbătă, 5 februarie 2011

    De weekend: de ce sunt politistii uzi de la genunchi in jos?


  • Un barbat ajunge acasa si isi gaseste sotia facandu-si bagajele.
    - Ce faci, draga? Unde pleci?
    - La Las Vegas ! Am aflat ca acolo sunt barbati care m-ar plati cu 400$ ca sa le fac ce tie iti fac pe gratis! Omul sta putin pe ganduri, apoi incepe si el sa-si faca bagajele.
    - Dar tu ce faci acolo? intreaba sotia.
    - Merg si eu la Las Vegas ... sunt curios sa vad cum te descurci cu 800$ pe an!


  • De ce sunt politistii uzi de la genunchi in jos? Dupa ce arunca tigara in WC, o sting si cu piciorul.


  • Ion iese din casa si il vede peste gard pe vecinul lui, Marin, care isi batea temeinic nevasta. - Marine, ce faci, ma? - Iote, imi repar masina de spalat!




  • Maria:
    - Ioane, zi-mi si tu citeva cuvinte calde... Ion:
    - Marie, sa te arda focul!


  • Un copilas ii scrie lui Mos Craciun:
    - Trimite-mi un fratior. Mos Craciun raspunde:
    - Trimite-mi-o pe maica-ta! 



  • vineri, 4 februarie 2011

    Seminar Forex XTB

    Am fost la un al 2-lea seminar organizat de XTB. O societate de brokeraj, poloneza de origine, care isi desfasoara activitatea pe piata de forex. Eu am mai avut o incercare cu ei, acum 2 ani, cand fara nici un fel de pregatire si o gramada de entuziasm in 3 tranzactii inspirate am reusit sa imi lichidez 25% din cont. Dupa care am luat o pauza pana acum. Am studiat intre timp cam tot ce misca pe babypips.com am citit cartea lui Elder. Cam astia ar trebui sa fie primii pasi ai orcarui 'jucator' pe forex cu mult inainte sa puna un singur cent de pe demo pe real. Acum stiu asta, pe vremea aia am fost berbec.

    Povesteam prin septembrie ca am fost la un seminar BCR despre aplicatia lor de tranzactionare pe bursa. Daca acolo prezentarea a fost luxoasa (hotel Intercontinental, receptie cu lista de invitati, cadru restrans, prezentatori renumiti sau importanti, bufet sofisticat cu valet, mape pretentioase pentru participani) insa informatia oferita nu prea grozava (cine nu stia nimic despre tranzactionarea in marja, nu cred ca a priceput mare lucru, iar cine stia cu ce se mananca nu a aflat prea multe lucruri noi), iar singurul lucru care a meritat foarte mult pentru mine a fost discutia de dupa cu unul din directorii lor. Una foarte bogata si impresionanta prin natura continutului, altfel seara era cam irosita. http://monkey-100.blogspot.com/2010/10/finante-banci.html 

    Ei, la XTB lucrurile au stat exact invers. Hotelul nu cine stie ce, bufet cu cateva sticle de cola si snacksuri, un pix si 2 foi, iar prezentatori erau doar angajatii XTB, insa natura informatiei a fost una bine gandita si structurata.
    Informatia prezentata a fost cu mult peste medie. Analiza tehnica avansata: fibonacci, impuls, canale de trend, reguli de tranzactionare. In plus pe langa astea psihologia investitorului. Cam exact ce m-a rapus pe mine dupa prima tentativa. Au mai spus ceva interesant, ca in Polonia, dupa ani de trainning al investitorilor lor, au reusit sa atinga o rata de profitabilitate de 30%. Aspectul acesta mi s-a parut destul de interesant de spus. Sunt curios care este rata la noi, o avea 2 cifre? 

    marți, 1 februarie 2011

    1 februarie

    Ianuarie a fost luna cu cele mai putine postari de cand am inceput blogul. Am constatat si un tipar evident, numarul si mai ales continutul postarilor este invers proportional cu volumul de lucru de la Intrarom. Deci ianuarie a fost o luna foarte intensa din punct de vedere profesional. Oricum, am sa incerc sa postez mai mult seara.