vineri, 27 ianuarie 2012

De weekend: culmea adolescentului rebel

Culmea adolescentului rebel: sa locuiesti singur si sa fugi de acasa!

Intr-o familie ideala, sotia habar n-are de unde vin banii, iar sotul n-are idee pe ce se duc. 

Burta mare nu e de la bere, e pentru bere. 

De ce zilele cand faci curat, speli si gatesti se numesc libere? 

Dumnezeu ne-a creat pe noi toti diferiti, dar cand a ajuns la chinezi, s-a plictisit. 

A merge la McDonald’s pentru o salata este ca si cum ai merge la prostituate pentru o imbratisare. 

Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut! 

Lenea: obicei de a te odihni in avans. 


Ce inseamna o suvita neagra in parul unei blonde? O speranta!

Sotia: 
- Nu ma iubesti! 
Sotul, aratand spre cei 5 copii: 
- Si crezi ca pe astia i-am descarcat de pe Google? 

Intr-un atelier de reparatii auto: 
- Si acum, zice maistrul catre ucenicul sau, sa invatam sa ne miram la deschiderea capotei. 

Stiu ca in rai e mai bine, dar in iad sunt mai multi prieteni! 

Nevasta-mea m-a incurajat sa-mi caut o chestie pentru marirea penisului. Am gasit-o, am probat-o si rezultatul e rapid si fantastic. In plus, arata bine, are 19 ani si o cheama Liliana. 

Sa te duci in club cu prietena e ca si cum te-ai duce in padure cu un copac. 


Sotul: 
- Mai femeie, administratorul blocului se lauda ca s-a culcat cu toate femeile din bloc, cu exceptia uneia. Sotia: 
- O fi aia grasa si batrina de la parter!

Pentru verticalitatea dumneavoastra evitati excesul de sare, lamaie si tequila. 

Un tip se trezeste cu o mahmureala groaznica. Merge la baie si privindu-si fatza umflata si mototolita si ochii bulbucati, spune: 
- Pai, cum dracu’ sa nu bei cu fatza asta?!

marți, 24 ianuarie 2012

inselaciunea economizorului electric

Pentru ca am fost spamat in ultima vreme cu economizorul de energie electrica mai rau decat de afaceristii multi-milionari africani, voi argumenta pe scurt in ce consta frauda.
In primul rand acest produs German deosebit, fabricat in China, poate fi cumparat de pe eBay cu 5$ aici, iar vanzatorii 'specializati' de la noi il vand cu peste 100 de lei.

A fost o adevarata proba de masochism sa urmaresc o parte din reclama edificatoare a principiului de economisire. Dincolo de faptul ca e doar o insiruire de poze cu electrocasnice si teancuri de bani, se mai fac si cateva calcule electrice grotesti. Calculele sunt de genul "daca dacia are 6 roate, cat ulei consuma cand inchizi usa".  Genul lor de calcule nici macar intr-o tara africana nu s-ar potrivi.
Doi studenti, din regie cred, au desfacut un astfel de produs si i-au pus pozele pe site-ul lor. Este doar un filtru electric prapadit, cu piese de proasta calitate. Dincolo de faptul ca orice electrocasnic fabricat de dupa disparitia televizoarelor cu lampi contine asa ceva pe partea de alimentare, acesta mai si consuma curent electric.
Toata partea de economie sunt doua simple condensatoare. Da, un condensator din ala care se vinde cu 30 de bani pe Maica Domnului (locul cu magazine de electronica din Bucuresti).
Inselaciunea consta in faptul ca nu se face nici un fel de economie, pentru ca aparatul in sine consuma curent. El nu intervine decat pentru o fractiune de secunda, de exemplu cand se aprinde sau se stinge lumina, dar este absolut insignifiant.

luni, 23 ianuarie 2012

Proiect acvariu - IV filtrul Sun-Sun 403B

In episodul precedent am tratat mai pe larg echipamentele din acvariu. Dar cum filtrul este probabil cel mai important sistem dintr-un acvariu, iar in postarea precedenta am vorbit mai mult despre filtre in general acum il voi trata pe acesta in detaliu.

Filtrul Sun-Sun 403B este o productie chinezeasca, chiar daca pe aproape tot acum scrie made in China, acesta nu e doar fabricat ci si conceput de chinezi, evident replica a unui model nemtesc. Este o canistra mare, cu 3 sertare pentru medii filtrante. Pentru ele mi-am cumparat bio-chips + siporax (60 de lei la reef.ro) si burete de acvariu (50 de lei din Hornbach - pot sa decupez din el de 4 ori). Odata incarcat cu materiale filtrante, au mai intrat in el inca 8L de apa. Amorsarea s-a facut surprinzator de usor, chiar mai usor decat la vechiul meu JBL e700. Vine doar cu teava de retur cu gaurele, insuficienta in opinia mea, iar la ce debit are, ddupa ce i-am desfacut capatul am avut valuri mari in bazin, a trebuit sa ii montez un stut de retur. 


Materialele sunt dintr-un plastic nu prea grozav si cam firav, dar nu am de gand sa bat cuie cu el asa ca merge. Teava de admisie are si un miniskimmer, dar asta nu face mai nimic, deci nu va bazati pe el, aproape toata apa intra prin sifon. 
Lampa UV nu are alimentare separata, asa ca nu poate fi pusa pe un timer, dar macar are comutator separat. Oricum pana acum nu am avut nevoie de ea aproape deloc. 
Furtunele sunt cu o marime mai mari decat la restul filtrelor deci nu prea se pot interconecta cu accesorii de la alte filtre. Deasemenea conectarea

Dupa o luna de la pornire, debitul s-a pastrat relativ la fel, apa este cristal si intr-un final am scapat si de blestematul de biofilm (aici o banuiesc pe pistia mai mult). Speriat usor de posibilitatea sa curga, il tin preventiv intr-un lighean, dar pana acum nu a am avut nici o problema cu el.

Pro
  • Pret imbatabil de 370 lei, colac peste pupaza in banii astia include si UV de 9W (o instalatie separata de UV costa aproximativ 200 de lei).
  • Volum mare - aproape 8L de apa au intrat in el dupa ce l-am umplut cu materiale filtrante.
  • Debit mare, mare rau. A trebui sa ii montez un stut de retur (de la fostul meu JBL) in capatul tevii cu gaurele, pentru ca imi facea curent prea mare.
  • Silentios, galagie mult mai mare face frigiderul decat filtrul, defapt filtrul nu face nici un fel de galagie.
Contra:
  • Vine chel, materiale filtrante practic zero, manualul se intinde pe o pagina intreaga (sarcasm).
  • Plastic cam din topor, conexiunile se fac greoi, dar se fac.
  • Consum de 55W, fata de 15W cat are gama eco de la JBL.
  • Lipsa accesoriilor, e adevarat ca multa lume foloseste un filtru de firma doar cu ce vine, dar la asta nici nu ai ce sa ii conectezi.
Aspecte finale: pretul si lampa cu ultraviolete inclusa au zdrobit minusurile pentru mine asa ca de o luna de zile deja am un astfel de filtru in dulapul de sub acvariu.

Toate etapele proiectului se gasesc pe link-ul urmator: http://www.monkey-100.blogspot.com/search/label/acvariu

luni, 16 ianuarie 2012

Bucuresti 2012

Marturiesc ca am fost plecat 5 zile la ski in Bansko, drept urmare am fost scutit psihic de evenimentele dambovitene, pe care oricum ma straduiam sa le fac sa ma ocoleasca. Duminica seara cand m-am intors in Bucuresti am redescoperit in plin spectacol atmosfera socio-politica damboviteana.
Despre proteste ce poate fi spus. Prin 2009, cand se faceau simtite primele adieri rafale ale crizei, ma asteptam ca iarna anului urmator sa aduca lupte de strada. Pe masura ce nopti de anarhie maturau Ungaria, Grecia, Franta, Grecia, Anglia, Grecia si SUA, la noi recesiunea si austeritatea erau suportate in liniste. Luptele de azi-noapte sunt mici imbranceli in comparatie cu ce am putut 'admira' in tarile mai sus amintite. Din fericire la noi nu a murit nimeni pana acum. Cum vor evolua evenimentele ramane de vazut. Experienta revoltelor din aceste tari (mai putin Grecia) ne arata ca revoltele dureaza in general cateva zile.

vineri, 13 ianuarie 2012

De weekend: cizmulite la gradinita

Un copil, la gradinita, incearca sa isi incalte cizmulitele. Pentru ca nu se descurca, a cerut ajutor educatoarei. Cu tot trasul si impinsul, cizmulitele nu voiau nicidecum sa intre. Pana cand a reusit totusi sa il incalte, educatoarei i-au aparut broboane de transpiratie pe frunte. De aceea aproape ca i-au dat lacrimile cand copilul i-a zis: "Doamna, dar sunt puse invers..."
Intr-adevar, erau pe picior gresit... Nu a fost cu nimic mai usor sa ii scoata cizmulitele decat sa i le puna, totusi a reusit sa isi pastreze calmul pana cand cizmulitele erau din nou incaltate, tot cu sudoare pe frunte, dar de data aceasta asa cum trebuia. Insa atunci baietelul a zis:
"Cizmulitele astea nu sunt ale mele!!"
In loc sa strige la el, educatoarea si-a muscat buza si inca o data s-a chinuit sa il descalte. Cand s-a terminat chinul descaltatului, baietelul i-a spus:
"Sunt cizmulitele fratelui meu. Mama mi-a zis sa le incalt pe astea azi."
Acum ea nu mai stia ce sa faca...Sa planga sau sa rada? A reusit totusi sa stranga suficienta rabdare pentru a se lupta din nou cu cizmulitele. Cand, in sfarsit, l-a incaltat, inainte de a-l trimite afara la joaca, l-a intrebat:
"Si acum, unde iti sunt manusile? Trebuie sa ti le pun in maini ca sa poti pleca afara!"
"Le-am bagat in cizmulite ca sa nu le pierd..." 

-Serviti mormoloci in acest restaurant?
-Servim pe oricine, luati loc!

Un om de afaceri ii trimite un fax sotiei sale:
"Draga mea sotie, o sa intelegi ca acum cand tu ai 54 de ani, eu am anumite nevoi pe care tu nu mi le mai poti satisface.
Sunt foarte fericit alaturi de tine, te consider o sotie minunata si, sincer, sper ca nu te vei simti ranita sau jignita cand vei afla ca in momentul in care tu primesti acest fax, eu fac sex in hotelul Camino Real cu Nicole, secretara mea, care are 18 ani. Totusi, voi ajunge acasa inainte de miezul noptii."
Cand se intoarce tipul acasa, gaseste pe masa din sufragerie un biletel in care scria:
"Dragul meu sot, am primit faxul tau si nu pot decat sa-ti multumesc ca m-ai anuntat. Profit de aceasta ocazie sa iti reamintesc ca si tu ai tot 54 de ani. In acelasi timp, te anunt ca atunci cand vei citi acest mesaj, eu voi fi in mijlocul unei partide de sex la Grand Hotel cu John, profesorul meu de tenis, care la fel ca si secretara ta, are tot 18 ani.
Si cum, pe langa faptul ca esti un om de afaceri de succes esti si licentiat in matematica, vei intelege cu usurinta ca ne aflam in aceleasi imprejurari, dar cu o mica diferenta: 18 intra de mai multe ori in 54 decat 54 in 18. Deci nu ma astepta in aceasta seara, ma voi intoarce maine. Te saruta sotia ta, care te intelege cu adevarat.

vineri, 6 ianuarie 2012

2012

Mai oameni buni, sfarsitul lumii nu vine, iar daca vine atunci imi pare rau! 
Chiar daca diversele tensiuni vor continua sa se acumuleze sau sa refuleze si anul acesta nimic spectaculos nu se va intampla. Chiar si un faliment marginal al Greciei sau mai nou al Ungariei nu ar mai soca pe nimeni. In primii ani ai crizei, fiecare nou eveniment crea o unda de soc ampla si puternica care ducea la reactii emotionale violente din punct de vedere economic. S-a strigat de atatea ori lupul ca lumea s-a obisnuit ca lupul vine, mananca si el 2-3 gaini sau un vitel mai gras, dar se satura. Pe urma vine alt lup si o luam de la capat, fiecare a ajuns sa se pazeasca pe sine de lup si nu pe tot satul. Ca sa nu mai zic ca defapt lupii astia nu vin in sat, ci diversi tarani si-au lasat curtile fara gard si bunurile de izbeliste pe dealuri. 
In fine ajunge cu metaforele. Eu cred ca 2012 ne va aduce pe langa o calamitate naturala anuala majora (uragan, tsunami, cutremur sau vulcan), cum ne-am obisnuit in fiecare an de pana acum, si o serie de calamitati antropice mai ales in zona economica. 
Intreaga planeta va continua sa traiasca pe datorie, considerand absolut normal sa aiba o ratie calorica zilnica probabil dubla fata de generatia de dinainte, iar din punct de vedere al facilitatilor tehnologice sa beneficieze in cativa ani de ceva ce pentru generatia anterioara era nevoie de o viata intreaga.
Datoriile acumulate de-a lungul anilor vor trebui refinantate (prelungite) in parte si anul acesta. Asta va pune in dificultate serioasa atat tarile PIIGS cat si din afara zonei Euro: Ungaria. Punctul culminant al crizei financiare pentru Europa va fi atins cand Germania va ceda presiunilor si va da drumul la tiparnita BCE. O sa ziceti ca s-a dat deja drumul la tiparnita. Da, dar asta a fost asa de incalzire, cateva sute de miliarde de Euro. Tiparnita va fi la liber cand va face ce a facut si pentru americani, mai mult de 2 trilioane. Insa acest eveniment nu cred ca va fi mai devreme de 2013, cand va fi probabil favorizat de o noua emisiune monetara marca FED.
Recesiunea se va instala va fi recunoscuta de la Pacific pana la Mediterana, iar somajul va ramane ridicat dar relativ constant.