miercuri, 13 martie 2013

Documentar: Propaganda

Am gasit un documentar interesant de la festivalul international de film documentar de la Amsterdam 2012. http://www.documentaryedge.org.nz/2013/ak/film/propaganda Este o productie a unui regizor din Noua Zeelanda si prezinta presupusa viziunea a Coreei de Nord asupra civilizatiei vestice.
In timp ce adaugara elementelor Nord Coreene au ca scop doar cresterea audientei si impactului psihologic fara ca probabil sa existe vreo legatura reala cu Corea de Nord, ideile documentarului sunt foarte interesante. 
Este in acelasi stil cu Farenheit 911 si Zeitgeist si merita vazut in cea mai mare parte.

sursa: http://blogs.indiewire.com/thompsononhollywood/docs-to-watch-in-2013-idfa-showcases-next-years-crop-i-am-breathing-winter-nomads-propaganda-more

PS: ca observatie la minutul 1:04 este o minciuna in documentar si o manipulare cand declara ca ei (Coreea de Nord) nu a invadat pe nimeni. Insa in razboiul dintre cele doua Coreei, Stalin a zis nu, dar Kim a zis da si i-a atacat pe Americani ce ocupau fostul imperiu Japonez. Dupa ce au pierdut rau de tot, s-a rugat Kim de Mao sa il scape si 1,2 milioane de Chinezi au castigat razboiul si armistitiul din peninsula Coreeana, nu dementul de Kim I.

Niciun comentariu: