sâmbătă, 3 august 2013

Londra: little Venice

Revolutia industriala a creat in Anglia o necesitate imensa de a transporta cantitati de materii prime XIX si produse la o scara mult mai mare decat se facuse vreodata pana atunci. In prima parte a secolului 19, transportul pe barje era singura solutie. Astfel ca in decurs de cateva decenii a fost creata o retea de peste 1000 de Km de canale care au permis barjelor sa ajunga in toate colturile tarii. Insa aparitia cailor ferate si transportului cu trenul au pus rapid in umbra barjele, iar vasta retea de canale a fost abandonata complet in secolul XX.


In anii de dupa razboi, unele canale au fost restaurate in scop de agrement. Astfel ca poti trece in drumul tau pe langa multe astfel de canale. Sunt foarte frumoase, pline de barje, pe care unii Britanici locuiesc sau le folosesc doar in scop de agrement.
Cel mai mare si accesibil canal, din punct de vedere turistic, este Regent's Canal. Incepe din Regent's Park si se intinde pe kilometri in sir in ambele directii. Poti sa te plimbi fie prin interiorul gradinii zoologice sau in cealalta directie pana la little Venice. O sa aveti parte de o experienta unica in Europa chiar daca foarte indepartat similara cu Venetia.

Niciun comentariu: