vineri, 31 august 2012

Cursul de schimb Vodafone

In urma mai multor discutii purtate cu mai multi reprezentanti Vodafone, care au pornit de la o oferta nesolicitata dar amuzanta si au culminat cu o contra-oferta la o cerere de reziliere am ajuns sa imi achizitionez un nou telefon mobil. 

Cu aceasta ocazie am constatat ca Vodafone are un curs propriu de schimb, stabilit lunar si care are putina legatura cu realitatea din piata. Ei bine pe luna August, cursul de schimb Vodafone a fost de 4.62, pe toata luna, fata de 4.45 cat era cursul oficial BNR in ziua in care am facut eu achizitia. 
Deoarece mi s-a parut ciudat acest lucru, am verificat si se poate si mai rau. Cursul de schimb Cosmote a fost de 4.70 insa cel Orange (care se calculeaza saptamanal) a fost de 4.49.

3 comentarii:

Zmmz spunea...

Deoarece benerel permite afisarea de contacte si oferte in alte valute decat leii nostri, firmele isi iau o marja de 3% peste cursul mediu din luna anterioara sau uneori iau in calcul alte baze de calcul pentru a se pune la adapost de fluctuatii si pentru a mai ciupi putin de la client.
Nu-i prost cine cere, e prost cine da. Desi in cazul asta e mizerabil cine permite asa ceva.

Eugen Popp spunea...

Nu as zice ca e prost cine da, pentru ca alternative nu ai. Ideea este sa iti negociezi contractul in asa fel incat sa ai cel mai bun raport de pret.
Insa in ceea ce priveste cursul afisat de companii catre persoanele fizice, asta este intr-adevar o excrocherie. Dar ma indoiesc ca o sa schimbe cineva legea.

zmmz spunea...

Stiu ca nu ai alternative. De aia am si spus ca mizerabil e cel care permite asa ceva. Unul vinovat ar fi mugurel, dar mai putem gasi si altii.
Ai pret in euro? No problem. Ai obligatia sa calculezi in lei la cursul bnr din ziua facturii.
Nu-ti convine? Pune pret in lei. Dar cine sa propuna asa ceva? Videanu, DD, Ponta, Antonescu?
Altfel ce rol mai are cursul BNR? O sa ne trezim ca o firma pune 1euro = 7 lei. Ii poate impiedica cineva? Nu.
Traim intr-o tara vesela :(