vineri, 29 iulie 2011

Gloria decazuta

Cinema Gloria
Cand eram eu mic, iar aici ma refer la varsta nu la greutate, singurul cinematograf pe o raza de mers pe jos de la mine era Gloria. Aici am vazut super productii ca: Face Off, Demolition Man, Terminator si altele de genul acesta. Cred ca dupa vreo 10 ani am venit din nou mai mult din curiozitate la un film la Gloria. Pretul oricum era foarte bun spre derizoriu: 5 lei.
Pai in primul rand filmul pe care il vezi e masina timpului. Nimic, NIMIC, nu s-a schimbat de cel putin 10 ani. Scaunele sunt aceleasi rigide de lemn cu putina tapiterie imbacsita pe ele, sala imensa si goala cu doar cateva becuri pe o parte si pe alta, pereti mucegaiti. La intrare langa telefonul cu disc te ameninta un afis cu sunet dolby-stereo. Sa fim seriosi, e la limita bifonicului! Filmele se difuzeaza in format 4:3, proiectie de pe film, care introduce si ceva foarte ciudat, pe langa mazgalelile de pe pelicula. Nu stiu de unde se trage, cred ca pelicula nu o mai editeaza decat ca secventa nu si grafic, pentru ca tot apar microfoanele in cadru! Dar nici macar asta nu a fost deranjul suprem, aerul era aproape irespirabil, un miros inchis si neaerisit ingrozitor.
Ce potential are Gloria? Pai e simplu, transformata in sala de lux. Locatia este excelenta, cu numeroase locuri de parcare sala este imensa si ar putea sa elimine un rand din doua.

 The Adjustment Bureau
Filmul a fost OK, dar nu merita o postare separata asa ca il voi descrie succint: o combinatie intre The Manchurian Candidate si Stranger than Fiction, inclinand mai mult spre al 2-lea. Mesajul filmului este ca viata iti este scrisa de dinainte dar daca lupti suficient de mult poti sa o scrii singur.

Un comentariu:

Cioaca spunea...

Bifonic, bifonic, dar te-ai speriat nitzel:)