joi, 5 iulie 2012

Piata Universitatii - 4 iulie


Ieri seara au avut loc 2 manifestatii in Piata Universitatii, la care au participat cateva sute de persoane, dar la care televiziunile inregimentate politic nu au avut voie sa se prezinte.
In fata Teatrului National aproximativ 50 de persoane, aproape toti pensionari, strigau organizat impotriva lui Basescu si PDL. Recuzita de miting, desi se incerca cu disperare sa para facuta in casa, se vedea ca era facuta in acelasi fel. Deasemenea erau organizati, strigau in cor, cineva le dadea ritmul. Deci numai spontana si sincera nu era manifestatia aceea.
La fantana insa, la ora 20, erau in jur de 400-500 de persoane. Mare parte pareau veniti la indemnul de pe Facebook impotriva abuzurilor USL. Protestul a carui organizare a pornit pe Facebook nu era de sustinere a PDL sau a lui Basescu ci impotriva abuzurilor grosolane din ultima saptamana.
Nu exista o masa mare organizata, ci numeroase grupulete formate din 1, 3, 5, 12 sau 20 de persoane (acestia din urma pareau a face parte dintr-o galerie de fotbal). Fiecare era cam cu alt mesaj: despre plagiat, despre curtea constitutionala, despre Rosia Montana, despre Ponta, despre Voiculescu, despre dictatura, cu caricaturi, cu steaguri, cu biciclete, cu foi, cu cartoane, cu orice. Grupurile mai mari din aceasta masa de oameni strigau oarecum organizat, dar cei mai multi s-au multumit sa stea si sa priveasca sau sa discute in grupuri mai mici.
Jandrmeria era prezenta dar relativ discret, un singur logan cu numere de MAI era parcat ostentativ chiar sub placuta pe care scria "Aici s-a murit pentru libertate".

PS: inainte sa dea cineva cu piatra, articolul nu reprezinta un mesaj politic, ci o relatare a unor evenimente care au fost mascate discret de mass-media.

Un comentariu:

aldehida spunea...

Renaste sensul Pietii Universitatii? In ambele sensuri ca si aia 50 pensionari aplaudau minerii porniti pe masacru...