vineri, 6 iulie 2012

Romania de Sud

Astazi curtea constitutionala a Romanie se va pronunta daca motivele parlamentului de a suspenda presedintele tarii sunt sau nu intemeiate. Previziunea mea este ca Parlamentul va ignora decizia curtii constitutionale si va face ce doreste sau mai precis ce doresc anumite personaje din spatele acestei actiuni concentrate. Acest lucru ne va apropia tot mai mult de o republica parlamentara decat de una constitutionala, presupunand ca inca mai suntem o republica si nu o Junta.

De 3 ani de cand tin acest blog, am precizat intotdeauna sursa materialelor care nu imi apartin, insa acum simt mai mult ca oricand nevoia sa precizez ca aceasta caricatura apartine Iepurelui Mizantrop, al carui fan pe Facebook sunt.

In 1978 Junta Argentiniana a refuzat sa respecte o hotarare internationala prin care una din insule apartinea statului Chile si a luat-o cu forta. http://en.wikipedia.org/wiki/Beagle_conflict
Cativa ani mai tarziu aceeasi Junta a declansat razboiul din Falklands impotriva Marii Britanii tot pentru niste inslue pe care au incercat sa le ia cu forta.


Un comentariu:

Viorel Bianu spunea...

Din punctul meu de vedere este mishto, macar vom avea fotbal! Va dati seama, intre Brazilia si Argentina!