duminică, 6 martie 2011

PS3 sau XBOX 360

Am alocat destul de mult timp comparari celor 2 console pentru a fi foarte sigur inainte de cumparare. O serie documentara video de comparatie intre consola produsa de Sony si cea produsa de Microsoft am postat aici: http://monkey-100.blogspot.com/2011/02/xbox-360-vs-ps3.html 
Daca la performante, posibilitati tehnice si jocuri exclusiviste cele 2 console au stat aproximativ la fel, decizia mea a fost pe baza la ce nu poate sa faca / ofere una dintre ele.
Drept urmare NU am ales XBOX 360 pentru ca: 
- Are o rata de fail inadmisibil de mare, din ce am studiat RROD (red ring of death) ajungea sa apara in cazul versiunii non-slim la pana la 30-40% din console, spre deosebire de PS3 care are o rata de YLOD de doar 1%
- Pentru multiplayer-online trebuie platit un abonament anual. Nu e mult, dar chit ca te joci un an sau doar 2-3 luni trebuie sa platesti aproximativ 180 de lei.
- Controllerul este pe baterii. Nici aici nu ar fi o mare problema dar parca totusi e mai simplu sa aiba acumulator intern ca orice telefon si sa il incarci odata la cateva zile.
- Kinectul (varianta Microsoft pentru Wii) nu prea e ca in reclama. Se bazeaza mai mult pe sarituri si topaieli. Multumesc, dar nu e pentru mine. Pare interesant faptul ca e fara telecomanda, dar parca e mai logic si natural sa ai ceva in mana cand controlezi un joc.
- Nici macar noua versiune silm de XBOX nu are blu-ray.
In plus Play Station 3 are o serie de atuuri:
- Contine blu-ray, majoritatea jocurilor noi au peste 8GB, e cam aiurea sa chimbi 2-3 DVD-uri pentru un singur joc, mai ales in conditiile in care un blu-ray nu mai e o avere. Pe langa asta, cu PS3-ul nu mai am nevoie in viitor sa iau un blu-ray player.
- Addon-ul de Move este foarte tare, e cam la fel cu Wii dar pe o grafica de nota 10, nu de anii '90. Pe langa asta se bazeaza pe o camera video, astfel posibilitatile jocurilor cresc foarte mult, de la imagini ambientale pana la avatare personalizate.
- Hard disk intern suficient de 320GB, care iti poate sustine toate instalarile si save game-urile.

Cam acestea sunt principalele argumentele pentru care am optat pentru un PS3 in detrimentul unui XBOX 360, evident mai pot fi multe altele si fani exista de ambele tabere.

3 comentarii:

Anonim spunea...

tocmai am luat un xbox 360 cu 250 gb si kinect bundle. are 250 gb.addonul kinect e exact ca la move-ul ps-ului,bazat p un scaner cu infrarosu si camere video.un tv cu blu ray costa cat alocatia ta pe 3 ani,asa ca nu o mai arde aiurea,parlitule. si-au tras toti cocalarii blog in zilele astea. se scrie blu-ray, nu blue-ray,cum scrii tu.bagi oamenii in eroare aiurea.

Eugen Popp spunea...

Salut si tie! Ca de obicei nu resping critica anonima, desi delete/ban ar fi cel mai simplu. Recunosc ca am gresit denumirea lui blu-ray si m-am corectat. Trebuie sa ai un mic complex si o nevoie de aprobare a propriilor decizii daca te certi inutil cu strainii care isi cumpara altceva decat tine. Iar din punct de vedere tehnic, tinand cont de mesajul tau, nu ai nici cea mai mica idee de principiile de functionare sau posibilitati, ca sa nu mai spun ca faci o confuzie intre TV si player.

PS: dupa ortografia ta nu pot sa nu te intreb daca ai dat bacul in 2011? Se pune spatiu dupa punctuatie, propozitiile incep cu litera mare, la fel ca si numele proprii.

Anonim spunea...

Salut , imi poti da te rog add la id-ul de mess keyano1337 , vreau sa te intreb mai multe in legatura cu ps3 si xbo360, mersi