miercuri, 26 ianuarie 2011

Bansko ski

Am fost 4 zile la ski in Bansko, la vecinii Bulgari. Statiunea este diferita ca organizare fata de statiunile noastre in sensul ca partiile nu pornesc din oras ci exista o telegondola care urca 24 de minute pana pe un platou destul de mare. De acolo pornesc toate celelalte partii, unele pana in varful mutelui.
In zona de platou au toate facilitatile pentru incepatori: Skindergarden, babyski, baby-placa, skiwalk, partie foarte usoara si lunga etc. Mai exista un platou intermediar si un platou la inaltime (peste 2500 m). Am urcat pana acolo dar viscolul ne-a impiedicat sa coboram pe partia presupusa usoara.
Am coborat de 2 ori pe ski-uri de la platoul intermediar (partie de dificultate medie), o coborare de acest gen dureaza cam 30 de minute. Si tot de 2 ori pe partia de intoarcere in Bansko lunga de 7,5 Km. Prima data ne-a luat o ora si jumatate, a 2-a oara dupa ce am invatat traseul cam 35 de minute, dar fara oprire si in viteza.
Tarifele sunt destul de ok 55 de Leva skipass-ul pe zi (1 Leva = 2,25 lei). Cu acesta poti sa te dai oricat de mult in toate instalatiile de ski. In Bansko sunt preturi de statiune, nimic iesit din comun, parcarea pazita pe o zi intreaga costa 10 Leva, doar restaurantele de pe munte sunt mai scumpe dar nu exagerat: 5 Leva supa, 6 Leva frigaruia, 4 Leva Cola.
Tinand cont de calitatea si diversitatea partiilor se merita foarte mult efortul drumului pana acolo.

2 comentarii:

Liviu spunea...

confirm....Bulgaria - Bansko rulles la capitolul sky

Cristina spunea...

Mai mult....recomand hotel White Fir Resort 4 stele. Pretul exceptional pt conditile oferite (150 euro pentru 3 nopti la apartament)