luni, 14 februarie 2011

Asus A7U: can not open c:\recovery.dat

Weekend-ul asta m-am simtit ca in bancul cu inginerul care intrebat de sotie unde a fost noaptea trecuta, raspunde ca a fost cu amanta, iar sotia i-o taie scurt: "iar ai stat toata noaptea sa instalezi windows-ul"!
Drept urmare reteta este urmatoarea:
Se ia un laptop Asus A7U cu Vista Home preinstalat - probabil cea mai fericita combinatie din lume.
Se gasesc utilizatori care sa il viruseze intr-un mod inimaginabil. Si evident nu se mai gaseste dvd-ul de recovery pentru sistemul preinstalat.
Windows 7 se instaleaza foarte bine, iar laptop-ul se misca mult, mult bine decat cu vechiul sistem de operare. Pana la primul restart. Dupa care apare in toata splendoarea pe tot ecranul cu rosu urmatorul mesaj: "Error Can not open C:\recovery.dat". Acest mesaj bloca laptop-ul fara alte posibilitati (safe mode, command promt etc). Hard disk-ul il formatasem, nu se punea problema unui upgrade de SO datorita virusului.
Dupa mai multe sapaturi am gasit 2 variante: fie sa formatez inclusiv partitia de recovery (asta am intuit-o si eu, dar fiind cu licenta nu am vrut sa o formatez), fie o rescriere a MBR.
Pasul 1. Se instaleaza sistemul de operare dorit. Iar dupa primul restart apare mesajul de eroare.
Pasul 2. Incepeti o noua instalare de SO (de pe dvd), pana la etapa in care puteti selecta "Repair your computer". Aici selectati command prompt.
Pasul 3. In command promt executati: " bootsect /nt60 ALL /mbr " - acesta va restaura partitia cu noul sistem de operare. Dupa asta va functiona corect. 

Circul insa nu se termina aici, pentru ca Asus nu a facut drivere decat de Vista nu si de Windows 7, iar de aici incep alte sapaturi dupa drivere. 

Niciun comentariu: