vineri, 25 februarie 2011

Oscar 2011 - pariuri

Weekend-ul acest se decerneaza premiile Oscar. Ma voi referi acum doar la favoritele pentru marele premiu.
The king's speach este un film emotionant film istoric despre ascensiunea lui George al VI-lea la tronul Angliei in cea mai sumbra perioada a acestei natiuni. Confruntat cu un grav impediment de vorbire, o balbaire atroce, noul rege trebuie sa isi invinga handicapul pentru a-si conduce poporul prin razboi, prin singurul instrument pe care il avea la dispozitie: radioul.
Ca o paranteza, personalitatile marcante ale celui de-al 2-lea razboi mondial au fost nevoite sa isi invinga fiecare cate o grava problema. Roosvelt era paralizat din cauza poliomielitei, Churchill a suferit un atac cerebral in timpul razboiului dar a fost bine acoperit de presa pentru a nu crea panica, Stalin si-a tinut sub stric secret degetele lipite de la picioare, Hitler urma oricum as fie rapus in 1945 de Parkinson.
Filmul te duce cu gandul la alt nominalizat la premiile Oscar din urma cu cativa ani: "The Queen". Un film marcant despre un om marcant.

Inception  Pe scurt: wow! Un film monumental cu imagini si amploare depasite doar de Avatar. Lumea viselor poate fi controlata si cand mai bine sa ii furi cel mai de pret secret al unui om decat in vis, cand subconstientul sau este lipsit de aparare. Sau nu este chiar asa lipsit de aparar! Dar daca nu vrei sa ii furi o idee ci sa ii implantezi o idee si daca pentru asta in interiorul vis-ului trebuie sa ai alt vis? Cum mai poti sti daca esti in vis sau realitate?
Pentru idee si originalitate din punctul meu de vedere acest film ar fi al 2-lea favorit la Oscar.

Despre The social network am scris cand l-am vazut prima data aici: http://monkey-100.blogspot.com/2010/11/social-network-facebook-filmul.html. Desi respins de multi ca fiind doar "facebook filmul", acesta este un thriller bine pus la punct si bine realizat despre un fenomen care a cuprins peste o jumatate de miliard de oameni.

The black swan este o impresionanta drama despre pasiune, scarificiu si transformare, despre suferintele pe care trebuie sa le indure o balerina talentata pentru a cuceri publicul in rolul vietii sale. Filmul impresioneaza puternic si te face sa fredonezi cateva zile aria Lacul Lebedelor.

PS: mentionez ca nu am apucat sa vad True Grit al fratior Coen.

Niciun comentariu: