miercuri, 17 noiembrie 2010

the social network (facebook: filmul)

Mai demult mi-a povestit cineva ca cel mai bun manual de politica si de campanie electorala este cartea "My life", autobiografia lui Bill Clinton.
Ieri am vazut filmul "the social network" si pot spune ca este cel mai bun film de business. Desi m-am dus cu usoara indoiala, cu ideea ca voi vedea "facebook: filmul" surpriza a fost mai mult decat placuta. Desi intra in categoria drama, din punctul meu de vedere este mai mult un thriller economic. Motto-ul filmului este mai mult decat sugestiv: "Nu ajungi la 500 de milioane de prieteni fara cativa dusmani", chiar as putea adauga cativa dusmani buni. Iar in contextul unui business de miliarde pornit cu prietenii lucrurile nu pot decurge usor.
Filmul este povestea lui Mark Zuckerberg si perioada crearii celei mai populare retele de socializare online, cum a pornit de la facemash a ajuns la thefacebook si la ideea fondatorului Napster a schimbat numele in facebook. Razboiul economic si juridic cu primii parteneri de afaceri si despartirea catastrofala de (singurul, conform filmului) prietenul sau din facultate si co-fondator al companiei sunt piesele unui puzzle de 25 de miliarde de dolari. Un film de nota 10 neasteptat de bine realizat.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Si aici se confirma zicala "Cu prietnii si rudele sa nu faci afaceri niciodata ":).Cristina

Eugen Popp spunea...

Corect!