miercuri, 10 noiembrie 2010

Bridge - jocul

Am jucat aseara in ceainaria Tabiet (putina reclama si lui Mihnea) primele mele jocuri de Bridge. Este un joc de carti dificil dar foarte interesant si antrenant. Experienta a fost foarte interesanta desi eram singurul incepator de la masa si jocul poate fi chiar greu cand ceilalti sunt atat de buni si lor li se par multe lucruri de la sine inteles. Cel putin cand ultimele 4-5 maini le declarau castigate, inteleg ca ei stiau de ce, dar eu nu! :D
Ca idee generala pentru alti neavizati sau incepatori ca mine, Bridge este un joc de 2 perechi (axele N-S, E-V) in care fiecare are 13 carti si prin licitatii codificate trebuie sa isi instiinteze partenerul de joc cu privire la meciurile pe care le poate castiga, dar cu conditii dependente si de licitatiile celor de pe axa concurenta. Dupa incheierea licitatiilor se incepe jocul cam in felul urmator: se joaca o culoare (toti fiind obligati sa joace culoarea aceea daca o au) cartea cea mai mare castiga si incepe mana urmatoare. Astfel putand forta mana concurentilor de a juca anumite carti (culori). Conteaza in final nu numai numarul de maini castigate cat si sa indeplinesti contractul de la licitatie.
Cred ca asta a fost una din cele mai simpliste descrieri ale jocului de Bridge, dar nu fiti foarte critici, a fost prima mea zi de Bridge.

Niciun comentariu: