marți, 9 noiembrie 2010

Cum sa convingi 3% ca esti Dumnezeu (manual pt incepatori)

Primesc frecvent buletine informative de la NIA (national inflation association - un ONG american) care dupa un articol sau material video interesant si unic imi fac diverse sugestii de actiuni pe bursa. Mai multe despre materialele trimise de ei am scris deja aici: http://monkey-100.blogspot.com/2010/11/sfarsitul-libartatii-opinii-personale.html

Revenind la titlu insa, am sa prezint o tehnica foarte interesanta de manipulare.
Alegi 1000 de investitori, ii imparti in doua jumatati si alegi o actiune (sau mai multe). La 500 le zici ca o sa creasca, la 500 le zici ca o sa scada.
Astepti o saptamana (sau mai multe), ii iei pe cei 500 care ar fi avut de castigat de pe urma sugestiei tale si ii imparti in doua jumatati si alegi o actiune (poate aceeasi, poate altele). La 250 le zici ca o sa creasca, la 250 ca o sa scada.
Dupa ce se indeplineste una din profetii ii alegi pe cei 250 castigatori. Ii imparti in doua jumatati, alegi actiuni, le spui la jumatate ca o sa creasca iar la cealalta jumatate ca o sa scada.
Iti raman 125 si repeti procesul ( ii imparti in doua grupe, alegi actiuni le spui la jumatate ca o sa creasca iar la cealalta jumatate ca o sa scada).
Mai ai 60 de investitori cu un portofoliu impecabil. Ii imparti in doua jumatati, alegi un portofoliu, la 30 le zici ca o sa creasca, la 30 le zici ca o sa scada.
La sfarsit ai 30 de investitori care te cred Dumnezeu!

Niciun comentariu: