luni, 29 noiembrie 2010

Iasi

Am fost sambata aceasta la Iasi, drum lung si destul de obositor daca il faci dus - intors in aceeasi zi, dar frumos. Cu cat ma apropiam mai mult de Iasi cu atat si zapada era mai prezenta in imprejurimi.

Drumul printre dealuri si paduri a fost foarte fumos. Copacii inca cu urme de toamna erau plini de zapada proaspata. La fel si casele de pe marginea drumului, iar fumul din sobe ce se ridica de pe fiecare casa acoperita cu alb arata splendid.
 
Insa in Iasi mai nimic placut. Drumurile aratau ca Bucurestiul de la inceputul anilor 2000, pline de gropi, peticite si raspeticite si peste o groapa alte petece, ziceai ca era un speed bump continuu. Linia de tramvai cu ecartament mai mic decat in restul oraselor pe care le-am vazut serpuia neregulat pe stradutele inguste si intortocheate. Zapada in general nedata, balti si canalizarea cu functionare misterioasa.

Singurul loc frumos vazut de mine a fost piata Palatului Culturii, aici am avut curaj (din pacate) sa mananc in mall-ul Moldova, dar dezamagitor. Mancarea nu arata prea bine in celelalte vitrine asa ca am zis sa incerc la KFC, astia macar trebuiau sa fie regularizati si super controlati. Dar mai degraba isi ziceau MFC (ghici de la ce vine M) ca puii erau mici, sfrijiti si uscati.

Niciun comentariu: