joi, 11 noiembrie 2010

11 noiembrie

Si iata ca a venit si mult anticipatul 11 noiembrie, ba tinand cont de rotatia Pamantului, 11 noiembrie a inceput de vreo 18 ore in estul Asiei si razboiul nu a mai inceput (vezi: http://monkey-100.blogspot.com/2010/10/noiembrie-rosu.html ). Totusi doua lucruri foarte importante au loc astazi:
Pe de o parte este varful activitatii solare din ultimul ciclu solar, poate ca unii s-au intrebat de ce este asa cald zilele acestea dar nu stiau de ce (A trans equatorial coronal hole (CH427) will likely rotate into an Earth facing position on November 11-12).
Petele de pe corona solara se formeaza in perioadele de activitate minima la poli iar in perioadele de activitate maxima solara in zona centrala. Poza alaturata are o pata pe corona solara chiar in centru.
Pentru detalii mai tehnice consultati: http://www.solen.info/solar/ si http://en.wikipedia.org/wiki/Coronal_hole 
Al 2-lea aspect al acestei zile (cam multe pe 11 noiembrie, nu?) este summit-ul G20 din Coreea de Sud. Cum nu ma astept ca de aici sa porneasca un razboi impotriva Iranului sau Coreei de Nord, totusi cred ca alt gen de razboi incepe. Evident sub un zambet total si asigurari de cele mai bune intentii si conferinte foto cu liderii mondiali. Acestia isi vor declara unii altora razboi economiilor nationale. Razboiul nu se mai da acum cu gloante si rachete ci cu indici, cotatii, excedent, actiuni, hedge, trend, leverage, inflatie, relaxare monetara samd.
Voi mai reveni ca referire la acest articol cand (daca) va fi cazul (sper sa nu fie totusi).

Niciun comentariu: