joi, 25 noiembrie 2010

colapsul dolarului in 12 ore

Acest clip este realizat de NIA si este un scenariu al zilei in care FED anunta QE4 si consecintele acestei decizii. Il recomand chiar daca are unele elemente cu care nu sunt de acord (panica din magazine si revoltele) si nu cred ca se intampla intr-o zi ci mai degraba intr-o luna, doua.


In acest scenariu in decembrie 2012 somajul depaseste 16%, indicii bursieri sunt in limitele normale, argintul a trecut de 100$ iar aurul e peste 2000$ si se asteapta anuntarea de catre FED a QE4. China refuza sa mai accepte politica monetara Americana si anunta incetarea achizitionarii de certificate de trezorerie Americane. Bursa de la NY intra puternic pe rosu si dupa o ora se suspenda de la tranzactionare. Presedintele Obama tine un discurs in care explica cum QE4 va redresa economia, crea locuri de munca si salva piata imobiliara iar decizia Chinei nu ii afecteaza. Dupa redeschiderea bursei, aceasta continua picajul iar aurul se apropie de 3000$. La sfarsitul zilei FED anunta QE4: 1,5 trilioane de dolari. Bursele din ASIA deschid primele ziua urmatoarea intr-o crestere exploziva. OPEC anunta incetarea tranzactiilor in dolari, acceptand doar Euro, Renminbi sau aur.

Nu uitati sa vedeti si Quantitative Easing explained: http://monkey-100.blogspot.com/2010/11/cel-mai-tare-pamflet-economic.html

Un comentariu:

Anonim spunea...

Ideea ca s-ar dezvolta China pe baza fortei de munca nu are sustinere totala, eu cred ca se dezvolta datorita reserselor.
'ORASELE China are o retea foarte bine dezvoltata de orase mari si foarte mari. Capitala tarii este Beijing. Aici se gasesc palate si temple stravechi, dar si constructii moderne si industriale. Portul Shanghai se numara printre cele mai mari orase ale lumii si al tarii.
RESURSE NATURALE. Folosind marile resurse de carbuni, China si-a dezvoltat o puternica baza energetica. Este prima producatoare mondiala de carbuni.
INDUSTRIA Este a treia producatoare de energie electrica. Prima baza siderurgica este China De Nord . China este prima producatoare de minereu de fier si otel.
AGRICULTURA Principalele culturi sunt orzul si orezul, graul si bumbacul , pentru fiecare dintre ele China ocupand primul loc mondial.In sud se dezvolta pomicultura trestiei de zahar si a ceaiului.Dintre animale se cresc porci, oi capre bovine si camile. In privinta pescuitului China se afla pe primul loc in lume.TRANSPORTURILE sunt in curs de dezvoltare. Se practica cele navale .COMERTUL In prezent, orasul-port Hong Kong participa la volumul comertului mondial.'