duminică, 5 februarie 2012

Coduri si manipulare

Zilele trecute am asistat la o manipulare scoasa din manual. Pe fondul iernii grele si a conditiilor meteo dificilie, lansarea unei psihoze tematice poate fi mai usoara decat de obicei. Prognoza meteo nu indica nimic deosebit pentru aceasta luna, iar pe weather.com nu se putea vedea vreun uragan pe la vecini. Cu toate astea directiile specializate din ministerul de interne au fost anuntate sa se pregateasca de sfarsitul lumii si ca la meteo nu vor zice mare lucru pentru a nu speria lumea. Evident ca ce secret stiu 3000 de oameni cateva ore mai tarziu stiu macar 15.000 acelasi secret. Acest zvon propagat cu repeziciune pe online a fost sustinut si de declaratia ministrului cu bac la 23 de ani, ca vom avea ninsori ca in 1954. Confuzia generala a fost alimentata din plin, cu cod galben dar zeci de drumuri inchise si trenuri anulate. 
Finalul a fost extrem de profitabil (pentru cine a stiut), supermarket-urile au inregistrat vanzari mai mari ca de Craciun.

LE: Daca se va intampla sa avem ninsori deosebite, nu inseamna ca ele apareau pe vreo harta meteorologica de saptamana trecuta ci pur si simplu ca circuitul apei in natura functioneaza si ploile din toamna au venit de abia acum.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Hmm....chiar ala sa fie scopul? Arunca o privire in ansamblu....aia cu supermarketurile (ma rog, "mana-n mana" cu cei care ne conduc, :) ) au profitat doar de adevarata manipulare, sa scoata si ei un ban. Planul a fost altul ;)