vineri, 30 martie 2012

Ce inseamna insolventa OTV

Acum ceva timp, as fi zambit, daca ma gandeam ca voi ajunge sa scriu un articol despre OTV. Insa miscarea lui Dan Diaconescu mi se pare deosebit de ingenioasa si ca merita analizata. 

Pornesc de la urmatorul articol din Ziarul Financiar : "Societatea Ocram Televiziune SRL deţine licenţa audiovizuală a televiziunii OTV. Acţionarii Ocram Televiziune SRL sunt: Dan Diaconescu - asociat principal (80,1%) şi GMG Media Box SA (19,9%). Acţionarii GMG Media Box SA sunt: PSV Company SA - 99,996%, Enache Sorin şi Druică Constantin - cu câte 0,002%. Acţionarii PSV Company SA sunt: Elbahold Limited (Cipru) - 54,422728%, Asociaţia salariaţilor din SNP Petrom SA (25 asociaţi) - 25%, PSV Company SA - 10,010714% şi acţionari persoane fizice (8577) - 10,566558%. Acţionar unic al Elbahold Limited (Cipru) este Berhill Limited (Cipru), al cărei acţionar unic este Luca Liviu."

Ce inteleg din caracatita de mai sus, este ca Dan Diaconescu, nu detine in intregime licenta OTV, ci impreuna cu Liviu Luca si un apendice al Petrom-ului (nu imi este clar daca exista si o legatura cu Vantu) printre altii. 

Bun, licenta pe OTV a pierdut-o si l-ar costa mult sa isi cumpere o alta licenta. In timpul asta probabil ca o gramada de alte datorii se strang in jurul OTV-ului. Pe asta il baga in insolventa si probabil ca il inchide. Intre timp se muta cu catel si purcel pe DDTV, unde cred ca este actionar unic. 

Ce castiga din miscarea asta? Pai se victimizeaza formidabil, cum din cauza CNA-ului a dat faliment, ca de fapt doar dadea de mancare la oameni si facea dreptate, rezulta ca trece pragul de 5% in alegeri. Cu televiziunea continua mai departe, cu un nou boost de audienta, dar fara nici o datorie legata de coada. Senzational, nu ? Nici nu stiti ce pierdeti!

Si un banc pe final:
-Care este cea mai mare afacere imobiliarea din Romania?
-OTV-ul! Cu o garsoniera sa faci 30 de milioane de Euro!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Fata de guvernanti, caracatita lu' 'nea DD e mic copilat, si inca de tzatza.....