miercuri, 19 ianuarie 2011

40C6000 First look

Cu 2 zile mai devreme decat planificat mi-a sosit noul televizor Samsung LED 40C6000. Prima impresie este simplu WOW! Arata spectaculos, ultra slim - doar 2cm grosime, margini transparente, stand metalizat, profil atragator.
40C6000: 40 inch inseamna 101 cm, C este generatie 2010, iar 6000 este seria 6 LED. Seria 6 include printre altele: DLNA, redare MKV, Anynet+, EPG, suport Romania full, PIP, full HD.
Telecomanda are backlight si taste pentru directie (cu arc nu cu cauciuc), desi e mai mare decat la un model cu  putine functii este surprinzator mai usoara.
Design: nota 10
Dupa prima impresie am trecut la conectare. Cablul de power e in unghi drept (prentru cine il monteaza pe perete cu priza in spate), nu mi s-a potrivit mufa RCA pe care o aveam de la operatorul de cablul (e una groasa ca pe vremuri), si a trebuit sa folosesc un adaptor slim (l-am luat pe cel al decodorului). Scanarea automata pe RCS mi-a gasit cele 100 de posturi standard, dintre care am trecut imediat pe National Geographic Wild HD.

Da, documentarele HD se vad absolut impresionant! Din vara trecuta RCS-ul a renuntat sa mai codeze absurd posturile digitale si HD. Din moment ce toata lumea care isi cumpara acum TV are decodorul inclus, de ce sa mai arunce banii pe o cratita chinezeasca de decodor, care se misca mai prost decat un 286 si arata de parca e facut la traforaje? Inteleg sa platesc decodorul doar pentru HBO si alte posturi platite. Dar si aici e de domeniul istoriei. Televizorul are interfata CI, care accepta cartela oferita de RCS, singura problema e ca inca nu au acceptat ei trecerea pe sistemul modern.

Revenind la televizor, meniul arata foarte bine (si il compar tot cu un Samsung, dar generatie B), trecere usoara prin lista de meniu, culori transparente, margini rotunjite, iar imaginea pentru volum e un toroid care se umple.
Grafica: nota 10

DLNA (Digital Link Network Acces)
Am conectat prin cablu de retea televizorul la un switch la care e conectat si calculatorul. Am instalat de pe siteul samsung.com un software "Samsung share point". Principiul de functionare e similar cu odc-ul. Selectez mai multe foldere si le pun pe share, selectez televizorul din retea si ii dau accept. Dupa care din meniul TV intru pe acest Share point si pot sa rulez filme, muzica si imagini. Aplicatia nu e prea grozava, dar am inteles ca exista pe net alte versiuni mai bune facute de utilizatori, am sa le caut si am sa le incerc. Ruleaza fisiere mkv, dar subtitrarea trebuie pusa separat. Play back-ul se face pe minute nu pe capitole, deci derularea rapida poate dura, insa este memorat ultimul minut de la fiecare film in parte si se poate continua de acolo.
Rulare de pe retea: nota 8,5

Restul facilitatilor si un review complet voi posta dupa ce am timp sa trec prin toate, acesta a fost doar un first look.
Restul articolelor pe aceasta tema pe etichetele urmatoare: http://monkey-100.blogspot.com/search/label/40C6000 respectiv http://monkey-100.blogspot.com/search/label/digital

20 de comentarii:

Anonim spunea...

esti praf ...

Eugen Popp spunea...

Nu resping critica chiar daca este neargumentata sau nesemnata. Multumesc oricum ca te-ai obosit sa citesti articolul.

Catalin spunea...

Salut,
Mi se pare un tv foarte bun si cu un pret acceptabil. Ma intereseaza si pe mine acest model de aceia am citit cu interes ceea ce ai scris. O singura intrebare am daca apare acel efect de judder (efectul de imagine sacadata) vizibil de obicei in filme cu imagini rapide. In rest iti doresc sa-l stapinesti sanatos.
Alles gute!

Eugen Popp spunea...

Salut Catalin,
La rulare pe HDMI de pe PC sau orice altceva non-HD nu am observat nici un fel de judder. Pe canalele transmise HD (Nat Geo Wild de exemlu) sau la rularea de mkv-uri prin DLNA, foarte rar apare acest fenomen fara sa fie suparator. In setari insa are un Image Smooth option, care elimina aproape complet acest efect. Chiar si fara asta insa, nu e ca la LCD-urile vechi, am vazut fenomenul pe LCD-uri de acum 4-5 ani si acolo intr-adevar e suparator.
Bis spater!

Lucian spunea...

Salut,
poti sa spui pretul si dealerul?

Eugen Popp spunea...

Eu l-am luat de la debo.ro in ianuarie cu 3400 de lei.

Exoone spunea...

Salut,

Ai observat efect de clouding la tv-ul tau(pete mai deschise de culoare in special pe imaginile inchise eventual negru)?Si eu as vrea sa iau tot de la debo.Cum e cu garantia?Ai si garantie oficiala Samsung cu logo Samsung?Eventual stii sa imi spui al tau ce panel este SQ, AA sau CMO?

Merci!

Unknown spunea...

Salut!!

sunt un viitor posesor al unui astfel de televizor!!!
as dori sa stiu daca ai binevointa sa-mi spui ce contine pachetul de accesorii!!!
include sau nu suport montare perete asa cum este precizat pe siteul producatorului !!

As dori sa-l montez pe perete !! si poate ar trebui sa-mi cumpar un suport!!!
ast raspuns!

Eugen Popp spunea...

Salut!
@Exoone, cam dificile intrebarile. Eefect de clouding nu am observat, imaginea e superba. Am garantie de 2 ani la vanzator, nu stiu cum e cu garatia oficiala Samsung. Nici cu panel-ul nu stiu sa iti raspund, pe spate scrie SS07, nu am observat denumirile mentionate de tine.

@Carmen, nu cred ca livreaza cineva inclus suportul de prins pe perete. Exista doar o masca pentru a acoperi partea inferioara, in cazul in care nu il mai pui pe stand, atat.
Nu prea vad de ce ai vrea sa il pui pe perete, este un televizor ultra-subtire, o sa iti atarne urat cablurile din el, daca il pui pe perete ...

Unknown spunea...

Am pornit TV-ul si am facut o scanare automata a programelor. Dupa cate vad gama de programe este cea a furnizorului RCS. Dar nu ast este problema. Dupa o serie de setari ale imaginii nu reusesc a aduce imaginea la o varianta optima de vizualizare!!
si observ efecte de blurring ale acesteia!!
este sau nu adevarat faptul ca Tv uirle HD necesita receiver HD!!

Asteptam mai multe de la acest televizor!!

Anonim spunea...

Salut si Hristos a inviat! In primul rand, sa-l stapanesti sanatos, ma bate si pe mine gandul sa-mi iau unul similar numai ca stau un pic in cumpana. Am incercat saptamana trecuta modelul UE40C5000 sa vad daca ruleaza filme in format mkv la rezolutie 1920x1080 si am fost dezamagit, nu le citeste. Da o eroare "codec not supported" sau ceva similar. Ai aceeasi problema la al tau sau nu ai incercat inca? Ai putea sa faci o proba cu un fisier mkv 1920x1080? Mersi anticipat si astept vesti.

Selo spunea...

Sal stiu blogul de la Stanciu Razvan cred ca il sti sigur si discutam cu el ca vreau sa imi iau un tv led si mi-a recomandat acest review dar e cam incomplet incearca sa il conetezi la PC prin hdmi si vga si sa rulezi pe el filme si meciuri HD iar apoi sa testezi cateva jocuri FPS sa vezi daca are blure sau lag :D

Selo spunea...

pt test de smearing cauta pe net Sony_XBR5_1920x1080p_VC1_Smearing_Testvideo.wmw

Tudor spunea...

Salut, eu am modelul UE32C6700 si am o problema cu sunetul si anume: cand rulez de pe USB filme sau muzica, sau de pe HDMI are niste intreruperi de sunet foarte scurte de pana la 1 sec.. Am scos sunetul prin iesirea de casti pe boxe separate si merge bine fara probleme, deci intreruperile apar numai pe boxele incorporate in TV. Am impresia ca ar fi de la firmware pt. ca am facut un update si inainte de update nu am intampinat aceasta problema. Stii cumva despre acest comportament sau stii cumva cum pot reveni la o versiune anterioara de firmware pt ca nu am reusit. Multumesc!

Eugen Popp spunea...

Salut la toata lumea!
Nu am mai intrat pe postarea asta de mult timp si am descoperit acum o gramada de comentarii.
@ Carmen. Televizorul contine receiver HD, nu vad de ce ti-ai mai luat un reciever extern si ieftin de la operatorul de cablu.
@ anonim (si altii) Nu am rulat absolut nimic de pe USB, pentru ca le rulez prin retea. Dar la unele filme rulate prin retea intr-adevar imi da aceeasi eroare 'codec not supported' dar nu am descoperit un tipar legat de format.
@ Selo - asta nu e un review complet, e un first look. Cauta la mine dupa etichete si o sa vezi mai multe postari despre acest televizor, in care am scris si despre conexiunea HDMI vs DLNA si altele. Am insa un review complet la PS3.
@ Tudor - nu stiu daca exista un downgrade la firmware (de ex la PS3 nu se poate). Pot sa iti zic ca o problema asemanatoarea cu sunetul am avut-o la homecinema (tot un Samsung de prin 2007) in sensul ca pacanea dupa cam 20 de minute de rulare. Insa upgrade-ul de software mi-a rezolvat problema...

Tudor spunea...

Salut!
Multumesc pt. raspuns, am aflat pana la urma cautand mult pe forumuri cum se poate face downgrade insa destul de complicat. Acuma nu stiu ce sa fac, sa astept o versiune mai noua de la ei(dar nu stiu cat de mult sa astept nu se stie cand mai apare) sau sa aplic procedura de downgrade. Deci daca aveti probleme cu update-urile de firmware se poate faca pana la urma downgrade.
Multtumesc!

Radu spunea...

Bună!
Sunt pe cale de a achiziţiona un model SONY KDL40HX800 şi am găsit destule referinţe despre el pe net. Rugămintea mea ar fi aceea de a mă sfătui cu cineva în legătură cu plusurile şi minusurile existente...
Precizez că am o listă lungă cu diverse modele şi caracteristicile specifice fiecăruia, dar totuşi nu reuşesc să mă decid. Acest model însă m-a pus pe gânduri mai cu seamă că l-am găsit la un preţ imbatabil(3000) Iar suspiciuni în legătură cu seriozitatea distribuitorului(recondiţionat, open box, etc.) nu intră în discuţie.
Modelele similare ca preţ: SAMSUNG UE40D5500, D6000/6100, C6000, PANASONIC TXL42E30E, SHARP 40LE814(Fabricat la mama lui în Japonia), etc. au caracteristici asemănătoare.
Totuşi SONY e un brand solid şi în plus mai e şi 3D(dacă-i mai cumpăr emiţător şi ochelari... încă vreo 800RON).
Vă mulţumesc, Radu

Radu spunea...

N-am precizat o adresa:
rasimico@yahoo.com

Eugen Popp spunea...

Salut Radu, eu iti raspund la mine pe blog.
Seria C inseamna generatie 2010, iar D 2011, la anul o sa fie E. Cand o sa apara seria E, D-urile se vor duce si ele la preturi de 3000 de lei, deci un efort financiar major nu se justifica.
In al 2-lea rand eu sunt un adversar al abuzului denumit televizor 3D. Daca ai nevoie de ochelari inseamna ca nu e 3D, ci doar doua planuri polarizate diferit, iar ochelarii le filtreaza pentru o senzatie 3D. Pentru asta nu ai nevoie de un engine 3D, poti sa iti iei singur de pe net imagini/filme anaglafice si sa le vezi si pe monitor cu o pereche de ochelari red/blue (stiu ca e o oarecare diferenta dar incerc sa subliniez principiul de functionare). In plus continutul asa zis 3D, in Romania este absolut inexistent.

Radu spunea...

Bună Eugen!
Îţi mulţumesc pentru părerile pertinente. E adevărat, televiziunea 3D mi se pare şi mie deocamdată un moft şi nu intră în sfera mea de interes (accesoriile amintite neintenţionând să le cumpăr), totuşi modelul de SONY de care pomeneam mi s-a părut reuşit (ţinând cont şi de statutul pe care îl are gama HX în portofoliul HDTV SONY) şi comparând dotările cu oferta similară de pe piaţă, pare la acest preţ o achiziţie reuşită...
De plusuri nu duc lipsă descrierile diferitelor site-uri.
Cu minusurile sunt mai zgârciţi şi mi-ar prinde bine câteva exemple, ca să ştiu la ce să m-aştept atunci când îl voi supune unor teste înainte de a-l cumpăra. Şi în general la ce fel de teste ar merita supus pentru o edificare preliminară aproximativă.
Mulţumesc anticipat