miercuri, 13 aprilie 2011

FBI si dezvaluirile Roswell

M-am ferit sa scriu despre cel mai in voga subiect al saptamanii, pentru ca nu prea mi-am dat seama despre ce este vorba in realitate. Ok, daca ar fi sa facem rating, titlul ar trebui sa sune "super dezvaluiri FBI, extraterestrii au inceput invazia pamantului de 60 de ani", dar..., DAR! Am intrat pe site-ul http://www.fbi.gov/ si am downloadat si eu documentul pdf cu raportul agentului local din Roswell. Inainte de a comenta continutul acelui document vreau sa fac cateva preciari.
Sunt convins ca exista milioane de civilizatii extraterestre numai in universul cunoscut. Dar distanta interplanetara face probabil imposibila chiar si comunicatia radio pana la cele mai apropiate planete potential locuibile. Din punct de vedere fizic, transportul unui obiect (satelit), intre 2 planete, tine mai mult de fictiune decat de stiinta. Ca idee in anii 70 a fost trimis un satelit (Voyager) catre cel mai apropiat sistem solar. Se estimeaza ca deabia peste 5 ani v-a parasi complet sistemul nostru solar. 
Oricum sa revin la desecretizarea facuta de FBI. Aceste documente nu sunt o analiza facuta de un biolog, medic, inginer, fizician, chimist sau a unei persoane capabile sa stabileasca natura unor probe. Sunt pur si simplu declaratii si marturii ale unor oameni din mijlocul desertului. Va dati seama ca oricine suna la politie si raporta un OZN, trebuia facut un dosar ce devenea secret, prin natura subiectului. Sau orice sef de post din varful muntelui daca avea impresia ca a vazut un OZN, facea un raport ce devenea secret.
Acum iata ce continea faimosul dosar desecretizat "The disc is hexagonal in shape and was suspended from a ballon by cable [...]". O farfurie zburatoarea ridicata in aer de un balon. Este intr-adevar un Obiect Zburator Neidentificat, dar neidentificat de seful de post din Roswell!
Pana nu apar publice si restul informatiilor, ce a aparut pana acum nu are aproape nici o valoare. Decat eventual sa destrame cea mai cunoscuta legenda despre extraterestri.

Niciun comentariu: