duminică, 26 decembrie 2010

Vila Bran vs Cheile Gradistei


Am vizitat in zona Bran mai multe complexe turistice. De departe cel mai mare contrast mi se pare in Vila Bran si Cheile Gradistei. Vila Bran, nu va lasati inselati de nume, nu e o vila, sunt mai multe, vreo 10, numerotate ca intr-un fisiet cu 1, 2 samd. Nici un fel de inspiratie la capitolul numelor. Pe urma tot complexul asta, care este all-inclusive se insira pe mai multe hectare cu o gramada de activitati posibile in interiorul sau (arc, tiroliana, piscina etc.). Faza complet neinspirata sunt bannerele. De ce zic asta, pai absolut la tot pasul e plin de bannere mari, rosii cu litere mari. Peste tot aceleasi mesaje, nu ai voie sa aduci mancare de afara, esti pe raspunderea ta, ai grija, nu ai voie, ai grija, nu ai voie! Te tampesc de cap si culoarea e atat de disconcordanta cu totul ca iti sare in ochi si nu poti sa te bucuri de peisaj. Parca au cumparat o masina de tiparit bannere, 500 de metri de plastic si daca tot aveau l-au folosit pe tot! Cea mai buna imagine care imi vine in minte e de la mitingurile comuniste.
La fe,l un kitsch total sunt fantanile facute din ciment si presarate cu pietre, nu au nici un fel de armonie. Ce mi-a placut a fost parcul istoric, unde au statui cu toti conducatorii importanti si in special casa regala e bine reprezentata.

Cheile Gradistei, un alt complex din zona, sunt caracterizate numai de bun gust. Culori discrete si armonioase, pavaje din dale nu din beton, vilele au nume frumoase, iar cel mai interesant este restaurantul construit peste un parau si amenajat in interior.


Sumar Vila Bran vs Cheile Gradistei:
Spatiu activitati: 1-0
Amenajari: 1-1
Bun gust: 1-2
Locatie: 2-2
Opinie personala 2-3

Niciun comentariu: