sâmbătă, 7 mai 2011

Se intampla ceva

Saptamana care tocmai s-a incheiat s-au intamplat 2 lucruri iesite din comun. 
In primul rand a fost anuntata moarea lui Osama. Daca a murit acum sau daca deabia acum a fost confirmat, asta nu mai conteaza. A distras atentia in aceasta directie la sute de milioane de oameni. Faptul ca Osama se ascundea locuia in acea casa de peste 5 ani, coform declaratiilor oficiale, este inca un argument ca actiunea nu a fost spontana ci programata. Posibilitatea ca un astfel de eveniment sa fie la intamplare si nu programat de foarte mult timp, pentru ca doar sa se astepte momentul critic, este aproape nula. 
Al 2-lea eveniment s-a intamplat pe bursa. Toate marfurile s-a depreciat extrem de mult si extrem de violent, in doar cateva zile. Argintul, aurul, petrolul, bumbacul si alte materii prime, al caror pret a batut record dupa record in ultimii 2 ani s-au depreciat in doar 2 zile cu pana la 30%. Cine are putina idee de ce inseamna bursa, ar sti ca asta este un eveniment istoric, despre care se va vorbi la cursurile de economie ale viitorilor studenti. Fenomenul a avut loc joi si vineri, asta inseamna ca nu sa incheiat si ca piata are 2 zile sa rumege evenimentele si luni sa isi revina sau sa loveasca si mai tare. Mult nu avem de asteptat ca sa vedem cu se va solutiona.
Daca aceste 2 evenimente nu sunt suficiente, vinerea trecuta una din cele mai importante piete financiare din lume a fost inchisa pentru nunta din Anglia. 
Rezumat: in 6 zile bancare avem asa: bursa de la Londra inchisa, Osama distrage atentia tuturor, in 2 zile baloanele de pe marfuri bubuie. 

Care este sansa ca aceste evenimente sa fie intamplatoare si doar o pura coincidenta? Lantul de evenimente si-a consumat forta, sau deabia incepe sa se simta rasuflarea dragonului ?

Niciun comentariu: