miercuri, 3 august 2011

Steven Spilberg

Am vazut ieri ultimul film al lui Steven Spilberg asa ca initial postarea ar fi trebuit sa fie despre acel film si nu despre regizor in general. Dar filmul a fost atat de slab, ca sa nu zic prost, incat trebuie sa scriu despre genul de filme pe care a ajuns sa le fac unul din cei mai cunoscuti cineasti. Spilberg are o serie de filme istorice bune spre foarte bune. Dar in paleta de filme semnate, a strecurat o gramada, din ce in ce mai mare, de SF-uri cu scene horror facute in cat mai mare graba pentru a incasa repede banii din cinematografele pustii vara.
Pana la urma nu consider ca am pierdut banii cu Super 8, pentru ca a fost asa ca un vaccin. A fost atat de prost incat sa ma convinga sa nu ma mai uit la alt film de acest gen facut de Steven Spilberg. Daca ar fi fost doar mediocru probabil ca m-as mai fi uitat si la urmatoarele avand asteptari destul de mari.

(nu chiar asa de) Super 8
Un film adolescentin, despre pusti de 12-14 ani dintr-un orasel necunoscut american din 1979. ET evadeaza dintr-un tren care explodeaza cateva minute fara oprire. Se misca si arata ca in Arahnofobia. Incepe si ataca prin orasel la intamplare si desi e mare cat un dinozaur din Jurassic Park nimeni nu il vede cum fura motoare de masini si cuptoare cu micorunde. Armata americana vine in mare mister si secret in orasel si desi e omniscienta, omiprezenta si omnipotenta, nu stie exact ce conteaza, nu este exact unde trebuie si nu poate exact ce e mai important. Urmeaza scenele din War of The Worlds in care il fugaresc pe paianjenul-dinozaur-extraterestru cu tancurile prin orasel. Asta scapa, nu ii mananca pe copii si face un Transformers de nava cu care pleaca inapoi acasa dupa ce baiatul isi ia ramas bun de la el.
Singura legatura cu titlul este ca s-a creat o poveste paralela si secundara in film pentru a da un nume cat mai comercial si mai vandabil peste vara.
Nota mea: 4 pentru ca este un colaj jalnic intre filmele amintite mai sus.

Un comentariu:

oddo spunea...

trist ca un regizor de talia sa a ajuns sa faca asemenea filme. se pare ca aceasta criza a lovit pe toata lumea :). oricum am vazut ca macar la efecte speciale a facut cate ceva ca sa nu zici ca a fost low budget. din pacata, pana acum nu pot sa zic ca am vazut anul acesta un film care sa ma impresioneze. dar mai e timp....astept cu nerabdare si cu sapteseri in mana :).