luni, 6 decembrie 2010

WikiLeaks

Am tot evitat sa scriu despre WikiLeaks, pentru ca nu pot spune cu certitudine ca inteleg ce se intampla cu adevarat. Ma refer evident la ce se ascunde dincolo de faptul ca Berlusconi e imbecil sau Romania e salbatica (nu aveam nevoie de spionaj pentru asa ceva, puteam sa o zic si eu pe gratis), pentru ca sunt o gramada de informatii cu continut mai consistent.
Insa de aici vine si problema, parca toate informatiile cu adevarat importante sunt in favoarea Americanilor (armamentul nuclear Nord Coreean, arme in Irak, amenintarea Iraniana samd). Din punctul unora de vedere (partial si al meu), au dat drumu intentionat la un volum atat de mare de informatie, in cea mai mare pare de cancan, pentru a strecura si cateva idei pe care administratia de la Washington avea nevoie disperata sa le plaseze cumva. Asa ca sub aparenta victimizare (ca au fost desconspirati) si ca iata care e adevarul au foarte lejer anumite idei.

Acum vine partea credibila din poveste totusi. Pe numele autorului wikileaks a fost emis saptamana trecuta de catre interpol un mandat de arestare pentru viol (!?) De cand se ocupa interpolul de viol?? Pe urma site-ul a fost blocat pe mai multe servere controlate din America, ca dovada ca e aproape imposibil sa accesezi adresa de net, chiar daca ea exista. Mai mult administratia Americana a formulat acuzatii de spionaj pe numele lui Julian Assange, iar acesta din urma a amenintat cu dezvaluiri si mai spectaculoase in caz ca va pati ceva.
In opinia mea, in cazul in care miscarea wikileaks a fost orchestrata de Americani (de exemplu au facilitat accesul la o mare parte din informatiile difuzate si intre cancanuri au plasat anumite idei), cred ca acum le-a scapat usor de sub control. Ramane de vazut cum evolueaza.

3 comentarii:

aldehida spunea...

Eu merg pe intoxicare media. Refa ideea pe ce ai scris si apare clar

Unknown spunea...

Imi pare bine ca ai scris despre WikiLeaks. Sunt de acord si cu incertitudinea "autenticitatii acestei miscari". Asteptam dezvaluiri ceva mai consistente.

Eugen Popp spunea...

Mai nou m-am gandit ca Uncle Sam avea nevoie de niste 'dezvaluiri' pentru a scadea interesul publicului in eventualitatea unor adevarate dezvaluiri, ca nu poti sa strigi lupul de prea multe ori.