vineri, 10 septembrie 2010

Dormi linistit, videocratia lucreaza pentru tine!

Inevitabilul s-a produs si mogulul a primit mandatul de 29 de zile. Joi seara inca nu eram sigur daca se vor prelungi cele 24 de ore sau nu, asa ca am asteptat pana vineri sa postez aceste ipoteze.

Eu nu am nici un dubiu ca ziua nu a fost aleasa intamplator, sau ca ar fi fost o coincidenta, chioru' a avut emisiunea saptamanala doar cu o seara inainte (are 7 zile la dispozitie acum, sa stea sa ii asculte pe expertii in orice perindati pe la tv, dupa care sa isi expuna neintrerupt varianta sa), guvernul a fost remaniat si avea nevoie disperata de un balon de oxigen televizat in care reflectoarele sa nu mai fie pe ei, noul acord pentru FMI a fost formulat tot joi, masurile insa nu au putut fi bocite la tv pentru ca altcineva era bocit, si evident presedintele Indoneziei si-a dat tot joi acordul pentru extradarea lui Popa. Daca retinerile nu se faceau joi, partasii caritasului FMI ar fi intrat in panica si ar fi avut timp sa elaboreze planuri pentru a rezolva "criza indoneziana".

Acum doar cateva luni Dan Diaconescu a distras complet atentia pensionarilor in acele zile de la posibila scadere a pensiilor si a redirijat intreaga audienta TV de la talkshow-urile melodramatice, direct la poarta penitenciarului. Insa atunci cred ca participant la regia specatcolului a fost insusi victima.
Acum insa este altceva, cu cat anunta chioru' ca raul a trecut cu atat inseamna ca raul deabea incepe sa vina (opinia mea o cunoasteti din alte postari, economia mondiala nu isi mai poate reveni). Aceasta este o masura feroce, care cred ca este pregatita de mult timp si doar s-a asteptat momentul critic in care era nevoie de ea, si putea avea efect maxim. Atentia multimii trebuia redirijata de la macelarirea televizata a guvernului la altceva. Media mogulului cred ca o sa cada in plasa, or sa incerce in stilul caracteristic sa spuna ca e nevinovat si ca de la nenorocitul de basescu se intampla toate astea. DAR peste 250.000 de familii au fost excrocate la FNI, FNA si gelsor. Acestia inseamna jumatate de milion de oameni, plus copii si prietenii lor. Pentru acestia cine e prietenul lui vantu, e dusmanul lor. Ce a facut realitatea aseara ii va lovi ca un bumerang.

Pentru un caritas asemanator prabusit in 2008-2009 in America (Mudoff), autorul a fost condamnat deja la peste 200 de ani de inchisoare. La noi Ioana Maria Vlas tipa din gura de sarpe ca nu a fost decat un pion si ca adevaratii autori sunt liberi. Ba chiar a aratat cu degetul, a incercat sa aduca dovezi, dar a fost ignorata de cine avea interesul acesta.

Eu am doua ipoteze pentru ce va urma:
Prima varianta ar fi ca Vantu va fi eliberat pana la sfarsitul celor 29 de zile, pe oricare din motivele intalnite si in celelalte cazuri. Daca se inampla asta, chioru si-a tras poate unul din ultimele gloante de argint in aer, nu in ochiul varcolacului. Oricine va mai fi vizat de un mandat de arestare va sti ca va scapa si el, si ca defapt nu au nici o putere asupra lor. Irealitatea va avea noi resurse sa isi continue razboiul pe care il poarta. Sentimentul national (al celor jumatate de milion de care am zis mai sus), va fi ca nu exista justitie si ca basescu nu poate sa le faca dreptate, deci devine inutil.
Varianta a 2-a. Stenogramele convorbirilor dintre vantu si popa vor inunda jumatate din presa necontrolata de el.  Mandatul de arestare se va prelungi ca in cazul voicu. Popa adus in tara si condamnat deja nu va avea nimic de pierdut, decat de castigat daca va spune ce au facut. Ce va obtine chioru din treaba asta. Nu ii va cere realitatea ca sa ii dea drumul. Pentru asta va trebui doar sa astepte ca ea sa autoimplodeze (de la datorii, prabusirea credibilitatii, scaderea ratingului), dupa care o va lua pe gratis, nu in schimbul eliberarii. Altul este premiul.
Si acum urmeaza surpriza!
Pe baza noilor dezvaluiri (dovezi) se va putea relua dosarul FNI. Numai ca acum se va da vina pe cineva cu bani, caruia i se va confisca averea pentru a despagubi multimea. Spectacolul (procesul am vrut sa zic), va dura mult, multimea va fi ademenita cu posibilitatea obtinerii de bani de la bogati. Vor spera, fi intaratati de realitatea tv, chiar impotriva realitatii, vor crede ca in sfarsit se face dreptate. Ceilalti vor spera si ei ca li se va face dreptate (in alte cazuri) evident.
Si cu aceasta miscare titanica, basescu va reusi ce nimeni nu ii mai dadea nici macar o sansa. Va reveni pe val!

3 comentarii:

Unknown spunea...

Da, chioru' a vazut potentialul pentru puncte de imagine, ca "saracii" de ei... au nevoie. Dar pana la o condamnare in dosarul FNI e cale prea lunga. Circul e din belsug, iar painea e luata pe imprumuturi FMI.

aldehida spunea...

Este jocul dosarelor. Daca privesti logic suna de la aberant in sus. Deci inventatorul unui joc picat cu mare tam-tam este acuzat de favorizarea infractorului subaltern... Deci e clar de la inceput ca e ceva de scos ochii provizoriu pana inghitim urmatoarea bomboana de coliva. Nu mai bate vantu din pupa marinarului, ci marinarul ii face zob pupa vantului...
Dosare au amandoi ca-s baieti pastratori prin prevenire. Daca era meci, maine discutam iar despre flota. Eu zic ca e un friendly fire.

Mihai Pop spunea...

Faptul ca Vantu e arestat si ca se pot scoate bani de la el, e un lucru bun, iar daca Basescu e regizorul si revine pe val pentru asta, foarte bine! eu il voi vota! banii de la fmi au fost dati deja de catre stat/CEC (nu-mi amintesc exact) si s-au restituit de 3 ori mai multi bani decat au fost depusi. Daca se primesc sau nu banii de la vantu nu ma intereseaza prea mult, dar faptul ca e la inchisoare ma multumeste suficient incat sa fiu unul din aceia care voi sustine revenirea "pe val".