joi, 16 septembrie 2010

Unde merge piata imobiliara?

Pentru toti cei care urmaresc piata imobiliara din Romania, din diverse motive, si care inca nu s-au convins ca momentul achizitiilor se mai lasa asteptat luni de zile am cateva argumente in plus.

Raportul din aceasta vara de pe piata imobiliara din SUA este cat se poate de sumbru:
- numarul executarilor silite a crescut cu 25% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 95.364 de unitati, cea mai mare valoare din 2005 de cand a inceput sa tina o astfel de evidenta;
- vanzarile de locuinte se afla la cel mai scazut nivel inregistrat vreodata;
- preturile au scazut cu 30% fata de 2006; (ganditi-va numai ce va insemna asta la noi)
- oferta de case de pe piata ajunge la aproape 12 milioane de unitati;

Absolut din curiozitate am cautat un pret la ei, aceasta vilisoara din Los Angeles este scoasa la licitatie pentru 84000$: http://losangeles.olx.com/foreclosed-homes-for-sale-9318-van-nuys-blvd-20-los-angeles-ca-iid-118197036#pics (in conditiile in care o familie medie castiga 52000$ pe an)

Pentru cine viseaza cai verzi pe pereti (o revenire a pietei/ preturilor anul viitor) legat de situatia din Romania, tin sa reamintesc ca in America criza dureaza deja de 4 ani. Piata muncii este intr-o situatie deplorabila in ciuda trilioanelor de dolari aruncati in stimulente. 

ps: pentru cine nu a citit inca Balonul imobiliar, il recomand forte tare: http://monkey-100.blogspot.com/2010/09/balonul-imobiliar-cum-s-spart-unde-va.html

Niciun comentariu: