marți, 12 octombrie 2010

Colaps imobiliar in California

Ultimul mare targ imobiliar din america a avut si o componenta foarte interesanta. Neighborhood Assistance Corporation of America's "Save the Dream" este un ONG care a oferit consultatie gratuita familiilor in prag de faliment si in pericol de a pierde casa. Numarul persoanelor ce au incercat sa obtina sprijin de la aceasta organizatie a depasit 10.000 de oameni in prima zi, coada intinzandu-se pe o jumatate de mila. Multi dintre ei s-au asezat la coada cu cel putin o zi inainte de deschidere inarmati cu provizii si saci de dormit. Pe parcursul targului 40.000 de persoane au apelat la NACA.
Aceste informatii vin in contextul in care in vara acestui an numarul executarilor silite din imobiliare a atins recordul absolut de cand se tin astfel de date.

Articolul original si complet il gasiti aici: http://www.sacbee.com/2010/10/09/3091190/10000-wait-in-line-at-cal-expo.html

Acum stau si ma gandesc la targurile imobiliare de la noi din tara, omniprezente in fiecare weekend. Probabil ca ar avea si ei vizitatori daca ar oferi consultanta cu privire la solutionarea creditelor deja existente. Ca asa cu povesti ca cele de aici: http://monkey-100.blogspot.com/2010/09/tupeu-de-expozant-imobiliar.html nu pot decat sa le doresc numai bine si tot ceea ce merita :))

2 comentarii:

aldehida spunea...

Iar noi stam linistiti ca avem o economie si o protectie sociala mult peste americani....

Eugen Popp spunea...

ha ha ha, poti fi sarcastic dar majoritatea aproape absoluta a populatiei cred ca nu are nici cea mai mica idee de gravitatea situatiei economice pe urmatorii 5 ani ...