joi, 12 septembrie 2013

Avem o tara - cum o jefuim? II

Continui postarea anterioara pentru a dezbate un subiect local dar cu impact economic iar pentru unii cu o importanta politica enorma.

Un jaf mai mic, aprope neinsemnat este eutanasierea cainilor salbatici (un caine fara stapan care nu asculta de nimeni si umbla liber pe strada este salbatic). Primaria capitalei a desemnat azi prin licitatie pretul de capturare a unui caine: 219 lei.
Sa facem un mic exercitiu: amortizarea la un logan carosat 4000 de lei. Un sofer si un muncitor necalificat 2500 de lei impreuna, 4500 de lei brutul. 1000 de lei cheltuieli cu carburanti si inca 1000 de lei alte cheltuieli. Sa tragem linie si sa zicem 10.000 de lei cheltuieli pe luna.
Sa zicem ca echipa asta prinde 200 de caini unici (nu pe aceeasi de 2-3-10 ori) intr-o luna. Asta inseamna ca SRL-ul va incasa peste 40.000 de lei. Buna afacere, nu? Dar daca prind inca 200 in aceeasi luna sau pe aceeasi de 3 ori ?
 
Din punctul meu de vedere cainii salbatici nu au ce cauta pe strada. In primul rand trebuiesc adunati absolut toti cainii care umbla fara un stapan pe strada. La fel ca orice alte animale salbatice (ursi, pisici, sobolani, iar daca eram in Australia sau in Asia coioti si varani).
Lasati dragostea falsa de caine. Vrei sa iubesti un caine, iubeste-l la tine acasa; sau gaseste alti 10 iubitori si platiti luna de luna o curte langa Bucuresti sa ii tina. Cand te prea slavesti ca ai cumparat din banii tai carnati sa le dai la catei, ai idee din ce e facut carnatul ala? Iti spun eu, in nici un caz din frunze. Tu, cu banii tai, ai omorat un animal pentru a-l da de mancare la altul.
 
Dupa ce au fost adunati, cine doreste sa ii ingrijeasca pe socoteala proprie este foarte bine venit sa o faca. Altfel cu toata parerea de rau, un caine nedorit trebuie eutanasiat cu blandete.
 
Pentru o anumita persoana, cainii vagabonzi poate reprezenta tema de la campania prezidentiala de anul viitor. Venind dupa 6 ani independenti in care nu are nici un proiect propriu important, iar autostrada suspendata este tot suspendata, tragedia din parcul Tei este speranta independentului pentru fotoliul de la Cotroceni. Asta a fost singurul scop al referendumului de 5 milioane de lei care trebuia sa aibe loc peste o luna. Principalul contra candidat, Antonescu, s-a prins repede de miscare si i-a retezat-o din fasa, trecat in 2 zile prin parlament o lege care sa ii faca acestuia inutil referendumul.

Tot razboiul este pentru alegerile din 2014. Iar ce vedem acum nu este decat o avanpremiera. Vizionare placuta!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Caini salbatici, caini salbatici!..., dar au trecut pe trecerea de pietoni.

Eugen Popp spunea...

Stiu si oameni care trec pe trecerea de pietoni si cu toate astea inchisorile sunt pline de violatori, criminali sau pedofili, iar in unele tari se foloseste eutanasia.

Instinctul are putin de a face cu salbaticia.

Anonim spunea...

Comentariul era strict legat de aceasta poza. In rest, perfect adevarat.