Play Station 3 - slim 320 GB sau pe scurt PS3 slim review :)
Pentru ca am aceasta superba consola de mai bine de o luna trec direct peste FirstLook la Review. Este o consola a producatorului japonez Sony ajunsa la maturitate si cu un nou design slim fata de lansarea de acum mai bine de 3 ani.
Hardware & design
Din punct de vedere al performantelor voi lasa detaliile pur tehnice pentru alt post, si voi spune doar ca are o unitate optica Blue-Ray, iesire audio SPDIF, 2 porturi USB frontale, wireless dar si conector ethernet, alimentare direct la 220V si bineinteles HDMI. Porturile USB nu sunt inspirat pozitionate frontal, deoarece trebuie sa atarne tot timpul cablurile de la Eye Camera si de la alimentarea controller-elor. Nu zic ca nu e nevoie de ele in fata, dar cand au facut designul nu s-au gandit ca o sa vina camera pentru Move.
In rest designul arata foarte bine, nu mai este butucanoasa ca varianta phat, cele 2 butoane sunt discrete, desi mi-ar fi placut alta culoare pentru led-ul de Hard in loc de galben.
Plusuri: Blue-Ray, design placut, alimentare directa fara sursa.
Minusuri: nu are porturi USB si in spate.
Nota 9,5
SixAxis DualShock 3 (aka DS3) - controllerul
E greu pana te obisnuiesti cu el, dupa 15 ani de mouse si tastatura, e ca si cum ai trece de pe Windows pe Linux. Insa posibilitatile si conceptul sunt extraordinare. Inclusiv in shootere de genul Modern Warfare 2, dupa ce inveti sa joci cu DS3, nu o sa mai vrei sa pui mana pe mouse.
Este wireless, are acumulator intern si se incarca de pe portul USB al consolei cam dupa 10-20 de ore de utilizare, functie si de joc si de intensitatea vibratiilor. Are 2 motoare pentru vibratii de intensitati diferite, cu ele inclusiv detecteaza inclinarea controller-ului in Killzone3, pentru a roti o vana.
Jocurile dedicate pentru acest tip de controller iti ofera o experienta unica, de exemplu aveam de catarat un ghetar, senzatia este cat se poate de interesanta in sensul ca agatam si eliberam fiecare piolet in parte.
Nota: 10
Meniuri, grafica, sunet si multimedia
Consola se conecteaza la televizor prin HDMI, ce ofera sunet stereo, si imagine Full HD. Ba mai mult comunicarea este bidirectionala, pot sa pornesc/ opresc consola din meniul televizorului sau sa comut televizorul in game mode direct din consola. Conteaza foarte mult tipul televizorului, si aici LED-ul de la Samsung 40C6000 isi face toata treaba. Sunet-ul l-am scos initial din televizor pe home cinema si imi oferea 2.1 Dar cu un selector optic, am conectat atat televizorul cat si consola direct la home cinema si acum am DTS (Digital Theatre System)
Meniul arata bine, dar nu stralucit (si nu ar fi fost mare lucru sa imbunatateasca aici), navigarea este rapida si usoara, dar nu tocmai intuititva.
In rest in jocuri arata si se aude extraordinar de bine. Jocurile hardcore (MW2, KZ3, GT5, chiar si LP2) sunt un adevarat spectacol si pun la maxim posibilitatile tehnice ale unui televizor LED Full HD de 102 cm si ale unui home cinema cu DTS.
Nota 9,5
Network, multiplayer, PSN
Cu IP propriu, consola este conectata permanent la internet. Chiar ofera si un web-browser cu posibilitati limitate, cateva aplicatii online de tipul stiri de pe glob, 2 canale TV cu transmisie online: AXN si Disney parca si acces la traillere pe siteul dedicat.
Are si functie de DLNA, dar nu am folosit-o pentru ca o folosesc pe cea a televizorului.
Pentru multiplayer ai nevoie de un cont pe PSN, care se realizeaza rapid. De aici jocurile pot fi folosite online. Multiplayer-ul este extrem de incitant si captivant.
O serie de continut online de pe PSN (Play Station Network), nu este accesibil pentru Romania si o mare parte din Europa, deoarece PS Store nu suporta multe tari. Baietii au ocolit rapid problema creandu-si conturi de UK si exista un intreg trafic de conturi si carduri pe forumurile dedicate.
Nota: 9 (pentru restrictionarea regionala)
Gamplay
Gamplay
Pe scurt WOW!
Pe lung ar fi asa: jocuri concepute pentru un televizor de un metru in centrul unui home cinema, pe o canapea sau un fotoliu, nu pe scaun la birou (varianta PC). Ca incerci o campanie bine pusa la punct, un multiplayer cu 32 de oameni de toata planeta, ca iti inviti prietenii sa va trageti cateva gloante in cap sau va intreceti la curse in local multiplayer sau in noul mod descopert de mine CO-OP. CO-OP (Co-Operative), inseamna ca te joci cu unul pana la trei prieteni (in functie de joc), local impotriva calculatorului, ecranul devenind split-screen (aici conteaza mult si diagonala).
Nota: 10+
Play Station Move
Move este o alternativa la Wii, ce a avut aproape 3 ani de pregatire si de invatat din greselile consolei de la Nitendo. Cu ajutorul unei camere, montata pe sau sub televizor (functioneaza mai bine pe) si cu un controller ca o telecomanda iti detecteaza cele mai fine miscari de translatie (in mod surprinzator pe toate 3 axele) si rotatie (inclusiv in jurul propriei axe) si le transpune in jocuri. Partea cea mai importanta este ca pe langa jocuri din categoria casual (gen Wii) - de sport si aventura, se pot juca mai nou si cele hardcore, proaspat lansatul Kill Zone 3 fiind perfect compatibil cu Move.
Nota: 10Impresie finala: PS3 slim este o consola superba la un pret accesibil pentru oricine vrea mai multe ore de distractie cu prietenii sau online.
PS3 slim - configuratia tehnica:
CPU: Cell Processor
•PowerPC-base Core @3.2GHz
•1 VMX vector unit per core
•512KB L2 cache
•7 x SPE @3.2GHz
•7 x 128b 128 SIMD GPRs
•7 x 256KB SRAM for SPE
•* 1 of 8 SPEs reserved for redundancy total floating point performance: 218 GFLOPS
GPU: RSX @550MHz
•1.8 TFLOPS floating point performance
•Full HD (up to 1080p) x 2 channels
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu