"Orice adevar este usor de inteles odata ce a fost descoperit; scopul este sa il descoperi" Galileo Galilei
sâmbătă, 31 decembrie 2011
vineri, 30 decembrie 2011
2011
A venit si vremea bilantului. Pentru mine 2011 a adus multe schimbari benefice. In primul rand am parasit Intrarom-ul pentru o pozitie de project manager in cadrul IIS. Toate semnele acestei schimbari sunt bune, se si vede in postari ca datorita atmoseferei mult mai bune de aici, am inceput sa postez texte mai dense pe blog :)
Mi-am facut planul de calatorii si anul acesta - ski in Bulgaria in ianuarie si o saptamana foarte reusita in Barcelona in august.
In cadrul consiliului local, am fost si anul acesta ales presedinte pentru un trimestru.
Blogul a evoluat si el bine, cu peste 200 de materiale noi, 5000 de vizitatori unici si aproape 20.000 de vizualizari.
Am avut parte si de mai multe transformari profunde in plan personal, al caror bilant pot spune ca este pozitiv.
La multi ani 2012!
Mi-am facut planul de calatorii si anul acesta - ski in Bulgaria in ianuarie si o saptamana foarte reusita in Barcelona in august.
In cadrul consiliului local, am fost si anul acesta ales presedinte pentru un trimestru.
Blogul a evoluat si el bine, cu peste 200 de materiale noi, 5000 de vizitatori unici si aproape 20.000 de vizualizari.
Am avut parte si de mai multe transformari profunde in plan personal, al caror bilant pot spune ca este pozitiv.
La multi ani 2012!
Proiect acvariu - III echipamente
Un acvariu are nevoie de o serie de echipamente pentru a reproduce conditiile de mediu din zona de origine a diverselor specii de plante si pesti. Nu voi discuta acum despre diversele forme de biotop intalnite la acvaristi ci doar de cel alcatuit in acvariul meu.
Ei bine un acvariu are nevoie de un anumit spectru luminos, o anumita temperatura si o filtrare corespunzatoare.
Filtrul
Este de departe cel mai important echipament al acvariului. Fara un filtru conditiile din acvariu se degradeaza rapid, iar moartea pestilor ar fi doar una din probleme. Filtrele sunt calculate pentru diverse volume de apa, recomandarile producatorului fiind specificate in clar pentru fiecare produs. Un filtru extern este necesar pentru acvariile mai mari de 80-100 de litri. Un filtru extern consta intre 300 si 1000 de lei, in functie de model, capacitate si producator. Cele mai iefinte sunt cele chinezesti de tipul sun-sun, resun, sunt copii destul de reusite ale variantelor germane JBL sau Tetratec. Tetratec nu recomand la nimeni deoarece un numar mare de filtre au probleme pe termen mediu-lung acestea curgand. Dupa acestea, ca performanta, urmeaza gama profesionala Eheim. Diferenta intre filtrele chinezesti si variantele nemtesti consta in principal in calitatea finisajelor, simplitatea in folosire si numarul de accesorii disponibile. Chinezariile nu au practic nici un accesoriu iar Eheim-ul are pagini in sir de accesorii (coturi, valve, skimmere, racorduri, reductoare, adaptoare samd.) .
De ce am ales un filtru de tip sun-sun 403b voi explica intr-un post separat, pentru ca e mult de vorbit.
Lumina
Un acvariu plantat are nevoie de aproximativ 0,5 - 1W pe litru de apa, in functie de pretentiile plantelor dorite. Deasemenea aceasta lumina trebuie folosita pe o priza programabila pentru a simula ciclul zi-noapte. Acvariile ultra profesionale folosesc un calculator pentru a reproduce conditiile de lumina din regiunea dorita. Acestea ajusteaza lumina, rasaritul si apusul pe parcursul a 365 de zile.
Eu m-am multumit la acvariul meu cu o lampa Hailea 4x 54W T5HO oferita de reef.ro la pretul de 670 de lei. Este o lampa speciala pentru acvarii, de 120cm lungime, cu picioare reglabile. Se aseaza direct pe sticla de pana la 20mm grosime. Partea cea mai buna este ca lampa se poate ridica la 90o, astfel incat sa poti lucra in acvariu, dar avand in continuare lumina. Are comutator dublu, asa ca pot sa aprin 108 sau toti cei 216 W. Partea electrica este de generatie noua, socluri T5 High Output (un neon de tip vechi T8 la aceeasi lungime nu ar fi avut decat 36W).
Incalzirea
Este destul de simplu, se recomanda un incalzitor cu capacitatea de 1W pe litru, practic la 200 de litri este nevoie de un incalzitor de 200W. Acesta functioneaza cu termostat reglabil si incalzeste doar atat cat este nevoie. Un incalzitor Resun de 200W de la reef.ro m-a costat 35 de lei parca.
luni, 26 decembrie 2011
sâmbătă, 24 decembrie 2011
Craciun fericit tuturor!
De Craciun v-am pregatit o colectie superba de colinde de Craciun cu cea mai celebra orchestra!
joi, 22 decembrie 2011
Proiect acvariu - II Bazinul
Un acvariu este un intreg ecosistem, format din bazin, echipamente, materiale, plante, pesti, apa si altele. Bazinul este doar sticlaria, care insa este adesea denumita tot acvariu.
La proiectul meu, bazinul are dimensiunile: 110 x 50 x 50. Sticla are grosimea de 10mm. Volumul total brut este de 275 de litri, iar cel net de 254 de litri. Dupa ce mai scazi 2 cm din inaltimea coloanei de apa in partea superioara si inca 6 la baza datorita substratului, in bazin vor ajunge aproximativ 200 de litri de apa.
Intariturile nu erau absolut necesare, avand in vedere ca sticla era mai groasa decat minimul recomandat pentru acest volum (8mm), dar sunt o aditie buna pe termen lung. Pe termen scurt, te incurca putin la manevre in interiorul bazinului (plantat, curatat, prins pesti etc).
Transportul a fost destul de problematic, incapand la limita pe bancheta din spate a Octaviei, in portbagaj nu era nici o sansa. Noroc ca mi-au imprumutat ventuzele pentru sticla cei de la magazin, asa a fost cat de cat manevrabil. Cum in lift nu se punea problema decat intors, a fost nevoie de 4 baieti sa il ducem pe scari.
Chiar daca nu e obligatoriu e mai mult decat recomandat sa ai un fundal. Cum acvariul trebuie sa fie un colt de natura, am ales un fundal uni, decat o poza cu cine stie ce miraturi in ea. Prima data am incercat sa lipsesc fundalul (autocolant negru) cu acvariul in pozitia normala, dar s-a umplut de bule de aer foarte inestetice, asa ca a trebuit sa o iau de la capat cu unul nou (albastru). Am intors cu mare grija bazinul pe o parte, am spalat bine geamul, l-am umezit si am inceput sa lipesc autocolantul dintr-un capat, mergand incet si netezind cu o carpa moale in continuu. Datorita dimensiunilor e nevoie de 3 persoane, unul la marginea de sus, altul la marginea de jos ia cel de-al trei-lea sa tina rola, nelipita inca , in tensiune.
Bazinul l-am comandat de la acvarii.biz, la pretul de 470 de lei. Au lucrat curat, fara pete de silicon, intariturile sunt mult mai solide decat era necesar si mi-au si imprumutat ventuzele peste weekend.
ps: cele mai convenabile elemente de bricolaj le-am gasit in Mr. Bricolage, aici vand la metru si autocolant si folie si multe altele, fata de lot/balot cum e la celelalte magazine de acest fel.
Toate etapele proiectului se gasesc pe link-ul urmator: http://www.monkey-100.blogspot.com/search/label/acvariu
luni, 19 decembrie 2011
Proiect acvariu - I Standul
Nu am mai postat nimic de doua saptamani desi s-au intamplat destule cu proiectul meu. Dar din lipsa pozelor si in asteptarea unor solutii pentru diversele si variatele probleme cu care m-am confruntat am preferat sa astept putin inainte sa continui seria postarilor.
Standul sau baza se refera la obiectul pe care va sta acvariul. Daca
unul cu o greutate de sub 100 de kg poate sa stea teoretic pe orice tine
un om, al meu ce va avea in jur de 350 de kg are nevoie de un corp
special. Practic corpul de mobila comandat este un paralelipiped din pal
cu 4 pereti verticali. Peste am un blat gros de mobila de bucatarie
(oricum acvariul la mine este practic in bucatarie). Peretii sunt uniti
intre ei si cu 'grinzi', iar zona de imbinare intre actualul blat si cel
vechi este sustinuta cu mai multe intarituri. Mai jos cei 4 pereti sunt
fiecare continuati pana la podea de cate o pereche de picioare din
aluminiu, rezistenta la greutate fiind garantata pe termen lung.
Preferabil era sa fie si spatele unit cu pal, dar apareau mai multe
probleme de conectivitate cu diversele instalatii ce vor veni.
Pentru a nu slabi rezistenta gaurile de trecere trebuie sa fie circulare si mai departe de margini. In peretii interiori este nevoie de gauri de trecere pentru a putea realiza cablaje si alte conexiuni. Aici eu am facut o prima greseala, desi am gaurile de trecere suficient de mari pentru furtunele de 22mm, nu am luat in calcul ca va fi nevoie sa poata trece si un stecher electric. Astfel incat am fost nevoit ulterior sa dau gauri mai mari.
Este nevoie ca blatul sa fie perfect plat si plan pentru ca presiunea apei sa fie exercitata uniform pe sticla si sa nu apare tensiuni anormale. In ciuda efoturilor, zona de imbinare tot are o denivelare de 2mm, pe care am compensato din bricolarea unui pad. Acvariul oricum are nevoie de un pad (termo)izolant (vi-l recomand pe cel JBL de aproximativ 25 de lei). Eu am bricolat unul din pad de pluta, folie de parchet si folie de mocheta. care in final m-a trecut de 25 de lei cat as fi dat pe unul original...
Corpul de mobilier a costat confectionat si montat pe comanda 800 de lei.
Sfaturile sunt evidente: masurati de multe ori inainte sa taiati. flositi un marker pentru a alege clar pozitia finala, lasati macar 1 cm marja de eroare in toate directiile, nu taiati excesul decat dupa ce sunteti multumiti de pozitia finala.
Idei de Craciun: Mos Craciun secret
E un fel de joc de a darui cadouri, care se face fie cu colegii de serviciu, fie in grupul prietenilor. La mine s-a nimerit in ambele situatii :D
- Facem biletzele cu numele noastre pe ele si le punem pe toate in caciula mosului;
- Fiecare extrage cate un bilet din caciula mosului;
- Cumparam un cadou pentru persoana scrisa pe biletelul extras;
- Daca extragem numele nostru, nu trisam, punem biletul la loc in caciula si extragem altul;
- Nu divulgam numele celui/ celei pentru care luam cadou (incurajam astfel bursa neagra a pariurilor ‘cine cui ii cumpara' :D);
- Suma cheltuita pe cadou sa nu depaseasca 30 RON.
vineri, 16 decembrie 2011
De weekend: ce greutate ai
- Fata, ce greutate ai?
- E un secret .....
- Spune-mi, macar primele două cifre!
Din cate imi mai amintesc, in prima zi Dumnezeu a creat soarele, asa ca Diavolul a contraatacat si a creat arsurile solare.
In a doua zi, Dumnezeu a creat sexul. In raspuns, Diavolul a creat casatoria.
In a treia zi Dumnezeu a creat un economist.
Aici i-a fost mai greu Diavolului, dar dupa ce a stat si s-a gandit mult, Diavolul a creat un al doilea economist!
- Ioane, hai să ne jucăm!
- Şi... cum facem, Mărie?
- Păi uite aşa, Ioane: eu mă ascund. Dacă mă găseşti mi-o tragi, dacă nu, eu sunt după uşă...
Obama isi cheama toti americanii la Casa Alba.
- Americani, cine este mama voastra ?
- SUA! - striga poporu'.
- Si cine-i tatal vostru ?
- Obama! - striga poporu'.
- Care este visul vostru ?
- Sa fim milionari! - striga poporu'.
A doua zi, Obama da un decret si ii face pe toti milionari. Hu Jintao isi cheama toti chinezii la Beinjing.
- Dragi tovarasi chinezi, cine este mama voastra ?
- China! - striga poporu'.
- Si cine-i tatal vostru ?
- Hu Jintao! - striga poporu'.
- Care este visul vostru ?
- Sa fim comunisti! - striga poporu'.
A doua zi, Hu Jintao da un decret si ii face pe toti comunisti.
- Spune-mi, macar primele două cifre!
Din cate imi mai amintesc, in prima zi Dumnezeu a creat soarele, asa ca Diavolul a contraatacat si a creat arsurile solare.
In a doua zi, Dumnezeu a creat sexul. In raspuns, Diavolul a creat casatoria.
In a treia zi Dumnezeu a creat un economist.
Aici i-a fost mai greu Diavolului, dar dupa ce a stat si s-a gandit mult, Diavolul a creat un al doilea economist!
- Ioane, hai să ne jucăm!
- Şi... cum facem, Mărie?
- Păi uite aşa, Ioane: eu mă ascund. Dacă mă găseşti mi-o tragi, dacă nu, eu sunt după uşă...
Obama isi cheama toti americanii la Casa Alba.
- Americani, cine este mama voastra ?
- SUA! - striga poporu'.
- Si cine-i tatal vostru ?
- Obama! - striga poporu'.
- Care este visul vostru ?
- Sa fim milionari! - striga poporu'.
A doua zi, Obama da un decret si ii face pe toti milionari. Hu Jintao isi cheama toti chinezii la Beinjing.
- Dragi tovarasi chinezi, cine este mama voastra ?
- China! - striga poporu'.
- Si cine-i tatal vostru ?
- Hu Jintao! - striga poporu'.
- Care este visul vostru ?
- Sa fim comunisti! - striga poporu'.
A doua zi, Hu Jintao da un decret si ii face pe toti comunisti.
Base isi chema romanii la Casa Poporului.
- Romani, cine este mama voastra?
- Udrea! - striga poporu'.
- Si cine-i tatal vostru ?
- BASE! - striga poporu'.
- Care este visul vostru ?
- SA FIM ORFANI! - striga poporu'.
Un copil ii scrie Mosului: Draga Mosule, Am fost foarte cuminte in acest an, chiar daca sunt bolnav si sarac si parintii nu ma duc la spital atunci cand am nevoie. Imi doresc, daca poti si daca vrei, sa imi trimiti o bicicleta si o ciocolata. Postasul, induplecat de scrisoarea copilului, face cheta in posta si ii cumpara copilului o bicicleta. I-o lasa langa cutia postal ca si cand ar fi venit de la Mos. Dupa o saptamana, copilul ii scrie iar Mosului. Draga Mosule, Multumesc pentru bicicleta, e grozava, insa ciocolata nu a anujs. Cred ca a mancat-o nesimtitul de postas.
- Romani, cine este mama voastra?
- Udrea! - striga poporu'.
- Si cine-i tatal vostru ?
- BASE! - striga poporu'.
- Care este visul vostru ?
- SA FIM ORFANI! - striga poporu'.
Un copil ii scrie Mosului: Draga Mosule, Am fost foarte cuminte in acest an, chiar daca sunt bolnav si sarac si parintii nu ma duc la spital atunci cand am nevoie. Imi doresc, daca poti si daca vrei, sa imi trimiti o bicicleta si o ciocolata. Postasul, induplecat de scrisoarea copilului, face cheta in posta si ii cumpara copilului o bicicleta. I-o lasa langa cutia postal ca si cand ar fi venit de la Mos. Dupa o saptamana, copilul ii scrie iar Mosului. Draga Mosule, Multumesc pentru bicicleta, e grozava, insa ciocolata nu a anujs. Cred ca a mancat-o nesimtitul de postas.
joi, 15 decembrie 2011
Goddamn particle (bosonul lui Higgs)
Numele particulei lui Dumnezeu, a pornit defapt de la o injuratura: goddamn particle, particula blestemata pe care astia se tot chinuiau sa o izoleze si nu reuseau. Damn a picat la un moment dat din denumire si de aici s-a nascut legenda particulei lui Dumnezeu. Interesant nu ?
Boson-ul lui Higgs, pentru cine nu a fost atent la lectia de fizica cuantica, este un construct teoretic, gandit in 1964 de cercetatorul britanic Peter Higgs. Este ultimul element neobservat inca din Modelul Standard, cea mai convingatoare explicatie cunoscuta pentru explicarea functionalitatii universului in toate aspectele sale cu exceptia gravitatiei (care este tratata de teoria generala a relativitatii).
Pe 13 decembrie cercetatorii de la CERN au observat in doua experimente separate urme ale existentei acestul boson. Din explicatiile lor referitor la acest boson nu se vor putea observa vreodata decat urme ale lui in urma descompunerii particulelor.
Acest Model Standard explica existenta universului si puteti recunoaste unele elemente in diagrama perecum electroni si fotoni. Z si W sunt purtatori de forta nucleara slaba, iar Higgs, care inca lipsea, este cel ce explica masa particulelor.
Sursa: http://www.economist.com/node/21541797
Sursa: http://www.economist.com/node/21541797
Review CinemaTube 5005 HD
Am de doua saptamani un mediaplayer CinemaTube 5005 HD de care sunt foarte incantat. Produsul este pe final de ciclu de viata si astfel pretul i-a scazut sub 400 de lei, pana la 369. Este dotatat cu un procestor Realteck de 400 MHz care face toata treaba. Chiar daca acum vin noile procesoare de 500MHz sau mai mult pentru astfel de gadget-uri, acest model imi satisface pe deplin nevoile mele.
De fapt de la nevoia de a rula orice film a pornit si decizia de achizitie a unui mediaplayer. Televizorul Samsung 40C6000 avea DLNA si rula prin retea unele filme si seriale. Dar serverul de Samsung era anevoios si nu vedea decat o mica parte din formate. Rularea de pe PC pe TV era si ea anevoioasa si enervanta uneori, aparand decalaje in timp (distanta cablurilor era de 5m pentru HDMI si SPDIF), plus ca nici mouse-ul wireless nu era foarte comod din canapea.
Review-ul este bazat numai ulterior la update-ul de firmware, pe care l-am descris aici.
Fara acest update, mediaplayer-ul nu e foarte folositor.
* Formate suportate: TOATE (mkv, mkv cu header compression, ISO, avi si orice altceva i-am aruncat) 10/10
* Conectivitate: 2 porturi USB 2.0, nu are eSATA 8/10
* Networking: se conecteaza simplu in retea si la internet printr-un router (cred ca merge si prin switch, dar cine mai are doar switch). Pe calculator am pus pur si simplu share pe folderele dorite de filme si seriale, important este sa ai user si parola la Windows. Dupa care se alege calea din meniul CT, doar prima data trebuie sa scrii user-ul si parola dupa care se salveaza aceste setari.9,5/10
* Accesorii: pachetul include pe langa ce te astepti si cablu HDMI de 1m, cablu de retea si baterii de telecomanda. Trebuie sa iti cumperi un cablu optic SPDIF pentru a rula sunetul prin homecinema, acesta costa in jur de 20 de lei. 9,5/10
* Sunet: suporta DTS pe 5 canale si il conectez la homecinema prin cablul optic amintit mai sus, sunetul e perfect. 9,5/10
* Imagine: FullHD, meniul arata bine, suporta o gama variata de rezolutii de la 480 pana la 1080. 9,5/10
* Facilitati: cu update-uri alternative fata de cele oficiale, poti sa ai IPTV, youtube si altele din aceasta categorie. Dar eu ma multumesc cu aplicatiile cu care a venit (weather, filker, etc.) Se pot face tot felul de sortari dupa categorie, titlu, format. Se poate vedea preview inainte sa intri fullscreen, ceea ce e foarte util la seriale in caz ca nu mai stii la ce episod esti. Subtitrarile sunt in toate pozitiile, dimensiunile, limbile si culorile posibile, iar suportul pentru diacritice este perfect.9,5 /10
* Feeling: margini rotunjite, plastic lucios care ia orice amprenta, foarte subtirel si usor incat un cablu arcuit il muta din pozitie, leduri albastre placute, conectorii sunt toti in spate. 9/10
*Altele: suporta HDD intern pe care teoretic se poat rula torrente, dar nu m-a preocupat acest aspect.
Nota finala: 9/10 DAR trebuie facut update, care nu e tocmai simplu.
marți, 13 decembrie 2011
Rosia Montana - unde e adevarul ?
De mai multi ani s-a desfasurat o intreaga campanie pe marginea acestui subiect. La inceput era doar o campanie pentru sustinerea demararii proiectului. Evident aceasta era platita si sustinuta din greu financiar de RMGC (compania canadiana care a obtinut in anii 90 drepturile de exploatare). De cam un an doi se desfasoara si o campanie acerba impotriva proiectului.
Pe ce insist eu, e ca ambele implica sume imense de bani. De mai multe zeci dar mai degraba sute de milioane de Euro de ambele parti. Este clar din acest aspect ca interesele sunt probabil cele mai mari din Romania moderna cu exceptia alegerilor generale.
Ce urmaresc cei care sustin proiectul este evident. RMGC va face o avere din exploatarea resurselor. Statul roman va beneficia de pe urma unei redevente mai mult modice, plus diverse alte taxe conexe (TVA pe achizitii, impozit pe salarii, cota unica samd.).
Acum intrebare mea cea mai mare este ce urmaresc cei care se opun proiectului. Pentru ca si acestia investesc sume imense in sabotare. Pe langa asta recunosc ca nu m-am prins cine sunt de fapt in spatele acestei miscari. Daca va imaginati ca a dat ecologia peste romanul cu educatie sub medie, salariu mediu pe econ, family size 3 si region any sunteti naivi si nu stiu ce cautati pe blogul meu?
Repet, nu exclud ca or fi cativa de genul asta, dar acestia nu genereaza o miscare. Daca va uitati cu atentie, defapt este singura miscare sociala vizibila pe piata. Nici macar aia cu maidanezii nu iese din anonimat cu exceptia a cateva zvagniri. Iar toti astia care iti cer semnatura prin metrou ca sa salveze RM, pun pariu ca nici nu stiu in ce regiune a tarii este satucul asta pe care vor sa il salveze cica, dapai in ce judet.
Bun, daca mai sunteti inca pe blog, inseamna a ne-am lamurit ca ambele miscari sunt dirijate de anumite grupuri de interese. Proiectul daca nu incepe pana la nu stiu ce data, RMGC pierde contractul, deoarece acesta era pe o perioada determinata. Este clar in opinia mea ca statul nu si-a negociat vreo pozitie buna in contract in anii 90.
Daca scopul anularii proiectului este ca dupa ce expira contractul, proiectul sa devina unul 100% romanesc, atunci jos palaria pentru efortul depus. Daca scopul este defapt ca altii sa il castige dupa ce pleaca astia, atunci mai bine ii dau drumul de pe acum. Ca singurul efect actual e ca se umfla conturile mai multor trusturi de media si nimic bun altceva.
luni, 12 decembrie 2011
Almodovar: pielea in care traiesc
Pot sa va pun deja pariu pe castigatorul categoriei cel mai bun film strain. The skin I live in, al lui Almodovar cu Antonio Banderas si Elena Anaya este un film socant, foarte bine realizat si intr-un gen aparte.
Ideea de transgeneza nu e pentru prima data explorata in film. Am avut parte de ea, de curand in Splice, iar mai demult in Musca, plus intr-o gramada de alte horrror/SF. Dar filmul de care vorbesc acum nu face parte din acestea, nu este in nici un caz un film de categorie B. Aceasta idee, combinanta cu elemente de thriller / suspans marca Tacerea Mieilor, o regie fantastica si un subiect socant abordat, fac in opinia mea din "The skin I live in" principalul candidat la sectiunea film strain la oscarurile de peste 2 luni. Scenariul este bine pus la punct, adesea te lasa bulversat, iar subiectul este greu de digerat, trebuind sa te uiti la film cu mintea limpede si deschisa.
Nota mea: 8,5 pentru meritul de a nu fi facut la Hollywood si mai ales pentru abordarea fascinanta a subiectului.
vineri, 9 decembrie 2011
CinemaTube mkv firmware update
Povesteam in postarea precedenta de aventurile mele cu Emag ce s-au soldat cu achizitia unui mediaplayer CinemaTube 5005HD, de care intre timp am devenit foarte multumit. Dar review-ul va fi intr-o postare ulterioara.
Prima problema insa cu care te confrunti cu acest CinemaTube, este ca nu ruleaza unele mkv-uri. De fapt cam tot ce a aparut dupa 2010. Mkv-urile au sunet dar nu au imagine. Acesasta problema se datoreaza unui nou sistem de compresie video introdus in 2010. Mkv header compression, parca se cheama.
Mi-a luat cam o ora sa ma prind ca aparatul nu este defect si ca acest lucru se datoreaza firmware-ului vechi cu care vine. Pe site-ul oficial (brite-view.com) sunt mai multe update-uri de FW. Dar nici unul nu merge, deoarece acelea sunt pentru versiunea US a aparatului, iar cel de la noi e pe Europa, evident. Din acelasi motiv nu functioneaza nici update-ul online.
Solutia este pe site-ul cinematube.ro chiar daca aparent procedura de update e putin dubioasa, ea functioneaza. Trebuie downloadat update-ul. Cel curent de pe site, le include si pe precedentele, deci nu trebuie facut update succesiv. Dupa care trebuie pus fisierul instal.img in radacina unui stick (eu am folosit unul proaspat formatat NTFS, dar e posibil sa mearga oricum). Scoateti aparatul din priza, gatati stick-ul, apasati si tineti apasat pe power button, timp in care reintroduceti aparatul in priza. Cam in 5-10 secunde intra in modul de update. Cum intra in modul de update, nu mai apasati pe power button si lasati-l sa isi faca treaba. Dureaza cam 1 minut, din care o perioada aparent nu face nimic. Dupa care isi face singur restart si gata!
luni, 5 decembrie 2011
Aventuri la Emag
Astia de la Emag se intrec in a ma
surprinde. Cand totul parea simplu, produsul era pe stoc si aparent
sigilat (de data asta), tot au reusit sa ma impresioneze (neplacut
evident).
Mi-am
ales un mediaplayer cu un numar mare de review-uri favorabile pe site.
Dupa ce m-am tot invartit in jurul lui, in final l-am ales si vazand ca e
cu livrare a 2-a zi dupa ora 11 (asa era afisat pe site) am efectuat
plata cu card VISA. Primul lucru dupa efectuarea platii m-au pus sa aleg
dintr-un drop-down-list ziua livrarii. Evident ca cea mai apropiata zi
era peste o saptamana. L-am platit pe 2 decembrie, prima zi de livrare
era 8 decembrie desi pe site, in dreptul produsului scria 3 decembrie,
inainte de plata.
Evident sun la
relatii clienti sa imi exprim parerea despre ei si serviciile lor, iar
pentru a nu astepta atat imi ofera posibilitatea sa il ridic in weekend
din showroom, sau saptamana viitoare sa mi-l livreze gratuit la birou.
In weekend nu primesc nici un sms ca as putea ridica produsul. Luni insa
primesc sms-ul ca sa ma duc in showroom sa il ridic. Deoarece in urma
cu doi ani am avut evenimente si mai placute cu o rama foto digitala
comandata de la ei mi-am zis ca e mai bine sa il vad cu ochii mei
inainte sa semnez de primire (rama foto platita online si livrata la
domiciliu venise din categoria resigiliate desi pretul era intreg -
ambalaj serios deteriorat, tiplele originale lipsa, invelit in graba in
plastic, cu tot cu amprente si urme, iar sigiliul producatorului era
inlocuit cu un schoch maro. Am returnat-o cu mare dificultate, am gasit
la limita alta iar banii mi i-am vazut inapoi in doua saptamani).
Ajung
in showroom si ma asteptam ca daca deja platisem sa mearga treaba bine.
DAR, ma asez la coada sa ridic produsul. Acolo cozile sunt ca la
securitate la aeroport, te invarti prin labirint pana iti face semn un
agent ca te poate prelua. Evident ca sms-ul de ridicare a comenzii nu
era suficient, asa ca m-au trimis la caserie sa imi ridic factura. La
fiecare casa coada de 10 minute, la care am stat doar ca sa iau factura,
nimic altceva., restul avand diverse plati de facut. Dupa care iar la
coada la ridicat produsul.
sâmbătă, 3 decembrie 2011
vineri, 2 decembrie 2011
De weekend: salvarea economiei
EFSF – explicat foarte simplu.
Vremea este mohorâtă într-un orăşel din Irlanda. Plouă şi toate străzile sunt goale.Vremurile nu sunt nici ele mai bune şi lumea cam trăieşte de pe zi pe alta.
Vremea este mohorâtă într-un orăşel din Irlanda. Plouă şi toate străzile sunt goale.Vremurile nu sunt nici ele mai bune şi lumea cam trăieşte de pe zi pe alta.
În aşa o zi se face că apare un turist german în orăşel, opreşte la un hotel, îi spune proprietarului că ar dori să înnopteze aici dar vrea să vadă mai întâi camerele. Iar drept gaj depune o bancnotă de 100 Euro. Proprietarul îi predă câteva din cheile camerelor.
1. Cum musafirul a urcat scările, hotelierul ia bancnota fuge la măcelar şi-şi plăteşte datoria.
2. Măcelarul ia cei 100 Euro fuge de-a lungul străzii şi-l plăteşte pe ţăran.
3. Tăranul ia cei 100 şi-şi achită datoria la depozitul asociaţiei ţărăneşti din orăşel.
4. Angajatul ia banii aleargă la cârciumă unde achită consumaţiile date pe credit.
5. Cârciumarul ia cei 100 Euro şi-l dă prostituatei de la bar pentru că şi ea a avut zile grele, după ce a oferit plăceri pe credit.
6. Femeia fuge la hotel şi plăteşte camera cu 100 Euro.
7. Hotelierul aşează bancnota pe tejgheaua de la recepţie, moment în care apare turistul, cere gajul înapoi şi pleacă pentru că nu i-a plăcut nici o cameră din cele la care a avut chei şi părăseşte orăşelul.
1. Cum musafirul a urcat scările, hotelierul ia bancnota fuge la măcelar şi-şi plăteşte datoria.
2. Măcelarul ia cei 100 Euro fuge de-a lungul străzii şi-l plăteşte pe ţăran.
3. Tăranul ia cei 100 şi-şi achită datoria la depozitul asociaţiei ţărăneşti din orăşel.
4. Angajatul ia banii aleargă la cârciumă unde achită consumaţiile date pe credit.
5. Cârciumarul ia cei 100 Euro şi-l dă prostituatei de la bar pentru că şi ea a avut zile grele, după ce a oferit plăceri pe credit.
6. Femeia fuge la hotel şi plăteşte camera cu 100 Euro.
7. Hotelierul aşează bancnota pe tejgheaua de la recepţie, moment în care apare turistul, cere gajul înapoi şi pleacă pentru că nu i-a plăcut nici o cameră din cele la care a avut chei şi părăseşte orăşelul.
Rezumat:
Nimeni nu a produs nimic.
Nimeni nu a câştigat nimic.
Toţi participanţii au scăpat de datorii şi privesc din nou cu optimism spre viitor.
Acum cel puţin aţi aflat cum funcţionează pachetul salvator al celebrei U.E.
Nimeni nu a produs nimic.
Nimeni nu a câştigat nimic.
Toţi participanţii au scăpat de datorii şi privesc din nou cu optimism spre viitor.
Acum cel puţin aţi aflat cum funcţionează pachetul salvator al celebrei U.E.
PS: acronimul EFSF vine de la: European Financial Stability Facility
joi, 1 decembrie 2011
Abonați-vă la:
Postări (Atom)