sâmbătă, 12 martie 2011

11 martie

Desi la ora la care scriu aceasta postare, este deja 12 martie pe fusul nostru orar, aceasta zi va ramane marcata in istorie. O abundenta de informatii greu de verificat si digerat au invatat media online. (nu are nici un fel de rost sa imi declar iar dezgustul fata de irealitatea si media romaneasca vis-a-vis de impotenta in a aborda profesionist acest subiect). 
Revenind insa la subiect, nu reusesc sa verific informatia cu cei 4 vulcani. Pe reuters nimic, doar pe whatreallyhappend.com scrie de ei, dar acesta este un site de tip multiple-blog, ei aduna informatii nu le genereaza. Am intrat si pe itartass.com - nu inteleg rusa, dar ma asteptam sa fie poze cu vulcanii din Rusia daca ar fi pe bune. Deci informatia cu vulcanii ramane neverificata.

Insa ce este mult mai grav, citatul urmator este preluat de cateva minute de pe Reuters: 
"Power company TEPCO says it has lost the ability to control reactor pressure at Fukushima No. 1 and No.2 reactors. A spokesman said pressure is stable inside the reactors but is rising in the containment vessels. He said it is not known if there will be a need to release pressure at the plant at this point. That would involve a release of radiation.Se pare ca in urma cutremurului sistemele de racire de la cele 2 reactoare nucleare au fost afectate, pompele nu mai sunt alimentate electric, iar in ciuda opriri reactiei nucleare, reactorul trebuie racit inca 24-28 de ore, ceea ce se pare ca au scapat de sub control. O eliberare controlata de presiune radioactiva va fi efectuata la nevoie se pare.

Niciun comentariu: