duminică, 13 martie 2011

Prostitutia - realitate de aur

Nu ca as fi avut vreo urma de iluzie la pseudo profesionalismul realitatii, dar evenimentele din Japonia au depasit orice forma de prostitutie mediatica. Inteleg ca trebuie sa pui titluri inspirate ca sa tii prostimea pe site. Sau ca ei nu isi scot banii doar din publicitate si ca trebuie sa completeze cu massmedie-politica (era sa scriu politie), vis a vis de evenimentele din Romania.
Insa acum aveau sansa sa trateze un eveniment non-politic, departe de Romania, cu profesionalism, ca sa arate ca totusi la nevoie inca mai pot.


In primul rand ca au fost cu o ora intarziere fata de toata lumea. Le Figaro, desi era ora 6 in Franta, scria de cutremurul de 8,9 grade, eu scriam, media de la noi nu. De vulcani eu am scris de vineri, realitatea de sambata. Pe la 12 noaptea eu citam reuters-ul cu problemele de la centrala nucleara, realitatea nu.

Ok, sa zicem ca intarzierile au fost cauzate de pregatirea materialelor. Dar cum au fost pregatite:

Postau mare "explozie nucleara" iar fotografiile erau de la rafinaria care ardea la sute de km distanta. Evident ca lumea era inselata de imagini si isi imaginau ca a avut loc o explozie nucleara. Orice pentru audienta!
Acum poza de langa: Alerta nucleara - 10.000 de morti. Cum sa mai faci putina audienta duminica decat pacalind prostimea ca cei 10.000 de morti sunt cauzati de 'deformarea peretilor reactorului' (lucru care e complet diferit de topirea reactorului) si nu de tsunami.

Manual de prostitutie media. Deci esti o prostituata, stie toata lumea asta. Mogulul celalalt are si el o prostituata. Amandoua va bateti pe audienta a catorva sindicalisti, fanatici politici, octogenari, liceeni si cei  care stau acasa toata ziua cu televizorul deschis. Deci nu ai o piata prea rasarita. Acum cum ii faci pe astia sa iti creasca traficul? Faci niste articole din amestecaturi de poze si titluri de peste tot, care sa para cat mai excitante interesante. 
Pe intelesul celor care se uita la non-realitatea e cam asa: o prostituata in pielea goala, cu pretul scris cu rujul pe fese, se plimba pe tocuri inalte intr-un camin de baieti. 

Un comentariu:

Anna_Nichita spunea...

Mai exista camine de baieti?!