miercuri, 16 martie 2011

Fukushima 11 - 16 martie

Situatia de la Fukushima devine tot mai grava. Accidentul nuclear a fost reclasificat de la gradul 4 la gradul 6 (dintr-un maxim de 7). Din pacate stirile care vin din Japonia nu indica un orizont de asteptare pentru rezolvarea problemelor, nici macar o stabilizare a situatiei ba din contra. Nimic nu mai pare sa indice ca autoritatile japoneze mai au situatia sub control. Toate masurile discutate in ultimele ore par a fi abordari disperate (tunuri cu apa ale politiei, aruncare de acid boric din elicopter peste materialul radioactiv). Insa s-a reuntat la posibilitatea unor zboruri cu piloti umani deasupra centralei. Urmeaza ca avioane fara pilot americanea sa incerce sa filmeze din aer reactoarele.
Singura veste buna este ca pana acum nivelul radiatiilor desi absolut anormale si peste limitele admise, sunt doar de ordinul mili Sievert-ilor ceea ce inseamna ca nu sunt letale.
Efectele radiatiilor le-am postat aici: http://monkey-100.blogspot.com/2011/03/sivert.html Riscul de deces nu apare decat de la doze de 1-2 Sievert in sus.

Niciun comentariu: